Vergoeding bevalling ziekenhuis zonder medische indicatie

Wat krijg je vergoed voor bevalling in het ziekenhuis zonder medische indicatie? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Een poliklinische bevalling is een bevalling in het ziekenhuis onder begeleiding van jouw eigen verloskundige, zonder medische indicatie.
Een poliklinische bevalling in het ziekenhuis zonder medische indicatie krijg je vergoed uit jouw basisverzekering. Deze vergoeding krijg je als je naar een zorgverlener gaat waarmee we afspraken hebben gemaakt over kwaliteit en prijzen.

2018

Je hebt recht op de volgende vergoeding:

VerzekeringVergoeding
Basisverzekering CZdirect
  • 100% van de kosten bij gecontracteerde zorgverlener
  • 65% van de nota tot maximaal 65% van de kosten bij niet-gecontracteerde zorgverlener
StartGeen vergoeding
Basic Geen vergoeding
ExtraGeen vergoeding


Eigen bijdrage

Voor een poliklinische bevalling in een geboortecentrum zonder medische indicatie geldt een eigen bijdrage van € 347,81. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden deze eigen bijdrage.


Voor een poliklinische bevalling in een ziekenhuis verschilt de eigen bijdrage per ziekenhuis. Wilt u weten wat de eigen bijdrage is? Bel dan de medewerkers van CZ Geboortezorgadvies op 088 555 77 55.

Eigen risico

Je betaalt geen eigen risico.

Waar kun je terecht?

Je kiest in overleg met jouw verloskundige het ziekenhuis.

Op zoek naar een zorgverlener die een contract met ons heeft? Vind een geschikte zorgverlener External link in jouw buurt.

Je kiest in overleg met jouw verloskundige het ziekenhuis.


Heb je nog vragen? Stel deze dan aan de medewerkers van CZ Geboortezorgadvies op 088 555 77 55.

Hoe snel kan je terecht bij: geboortezorg?

Bij acute verloskunde moet er binnen 45 minuten een ambulance aanwezig zijn. Binnen 30 minuten na vaststelling van de diagnose start de benodigde medische hulp.


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.