Vergoeding bril, contactlenzen en ooglaseren

Wat krijg je vergoed voor de aanschaf van bril, contactlenzen of ooglaseren? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Heb je slechte ogen? Dan krijg je een vergoeding voor brillen, brillenglazen, contactlenzen en ooglaserbehandelingen vanuit jouw aanvullende verzekering.

Je krijgt een vergoeding alleen uit jouw aanvullende verzekering.

2018


Je hebt recht op de volgende vergoeding:

VerzekeringVergoeding

Basisverzekering
CZdirect

Zie vergoeding bij medische indicatie

StartGeen vergoeding
Basic € 100,- per 2 jaar
Extra€ 150,- per 2 jaar

Voor de vergoeding die per 2 jaar geldt, kijken wij naar het jaar waarin je voor het laatst een bril of lenzen vergoed hebt gekregen. Bijvoorbeeld: Je kocht een bril in 2016 en je maakte daarbij de hele vergoeding op. Je krijgt per 2018 een nieuwe vergoeding voor een bril.

Eigen bijdrage en eigen risico

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. Je betaalt ook geen eigen risico.

Waar kun je terecht?

Voor brillen en contactlenzen kies je zelf je opticien.
Voor ooglaseren kiest jouw zorgverlener voor een ooglaserbehandeling. Je kunt terecht bij een ziekenhuis of Zelfstandig Behandel Centrum. De ooglaserbehandeling moet worden uitgevoerd door een oogarts.

Op zoek naar een zorgverlener die een contract met ons heeft? Vind een geschikte zorgverlener External link in jouw buurt.


Twijfel je of jouw zorgverlener voldoet aan deze voorwaarden. Neem dan altijd contact op met de klantenservice van CZdirect.

Korting op brillen en lenzen

Profiteer van de kortingsafspraken die CZdirect voor jou heeft gemaakt.


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.