Vergoeding alternatieve geneeswijzen

Wat krijg je vergoed voor alternatieve geneeswijzen? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Je wilt jouw medische zorg aanvullen met een alternatieve geneeswijze, zoals osteopathie, chiropractie, relatietherapie, acupunctuur, reflexzonetherapie, voetreflextherapie, hypnosetherapie homeopathie, antroposofie of haptotherapie.


Wij vergoeden alternatieve geneeswijzen uit de aanvullende verzekering. Deze vergoeding geldt voor alternatieve geneeswijzen en alternatieve geneesmiddelen samen. Experimentele behandelingen en ontspanningstherapieën zoals yoga en Body Stress Release worden niet vergoed.

2018


Je hebt recht op de volgende vergoeding:

VerzekeringVergoeding
Basisverzekering CZdirect

Geen vergoeding

StartGeen vergoeding
Basic

Maximaal € 25,- per dag
€ 200,- per jaar inclusief alternatieve geneesmiddelen

Extra Maximaal € 25,- per dag
€ 300,- per jaar inclusief alternatieve geneesmiddelen

Uw alternatieve genezer bepaalt zelf de prijs van een behandeling. Vraag van tevoren goed na wat de verwachte kosten van de behandeling zijn. In de meeste gevallen moet je zelf de rekening voorschieten. Voor een vergoeding kun je de rekening insturen met het declaratieformulier of online indienen via Mijn CZ External link.

Eigen bijdrage en eigen risico

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. Je betaalt ook geen eigen risico.

Waar kun je terecht?

Je kiest zelf je alternatieve genezer. Deze moet aangesloten zijn bij een door CZ erkende beroepsvereniging External link. Sommige beroepsverenigingen erkennen wij niet meer in 2018, dit staat aangegeven op de lijst met erkende verenigingen. Daarnaast is het belangrijk dat CZ de soort behandeling erkent als alternatieve geneeswijze. Twijfel je hierover? Neem dan contact met ons op.


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.