Vergoeding eventrecording

Wat krijg je vergoed voor eventrecording? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Met eventrecording wordt een hartfilmpje (ook wel elektrocardiogram of ECG genoemd) gemaakt met een apparaatje dat je bij je draagt. Aan het apparaatje zitten elektroden, die met plakkers op jouw borst worden vastgemaakt. Het apparaatje wordt een aantal dagen continu gedragen en registreert onregelmatigheden in het hartritme op het moment dat deze zich voordoen.


Klopt je hart onregelmatig? Jouw huisarts kan beoordelen of het nuttig en nodig is om een hartritmemeting te maken met eventrecording. Je hebt een verwijzing nodig van jouw huisarts.


Je krijgt een vergoeding vanuit je basisverzekering.

2018

Je hebt recht op de volgende vergoeding:

VerzekeringVergoeding
Basisverzekering CZdirect
  • 100% van de kosten bij gecontracteerde zorgverlener
  • 65% van de nota tot maximaal 65% van de kosten bij niet-gecontracteerde zorgverlener
StartGeen vergoeding
Basic Geen vergoeding
ExtraGeen vergoeding


Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Eigen risico


Krijg je het apparaatje voor eventrecording via de huisarts?
Dan betaal je geen eigen risico voor de huur van het apparaatje. Voor het laten uitlezen van het apparaatje betaal je wel eigen risico. Dit valt onder laboratoriumkosten.


Krijg je het apparaatje voor eventrecording in het ziekenhuis?
Dan horen de kosten voor de huur van het apparaatje en het uitlezen ervan bij de kosten van je behandeling. Voor je behandeling betaal je eigen risico.Deze vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar. In 2018 is het verplicht eigen risico € 385,- per jaar. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerste met je verplichte eigen risico en daarna met je vrijwillig eigen risico.

Heb je je volledige eigen risico betaald? Dan vergoeden we de zorg tot tot het maximumbedrag waarvoor je bent verzekerd.

Lees meer over het eigen risico

Waar kun je terecht?

Je huisarts kan je doorverwijzen naar een leverancier.


Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan moet je vooraf altijd toestemming (een akkoordverklaring) aan ons aanvragen. Je doet dit door de medische diagnose van jouw specialist samen met een offerte van de leverancier te e-mailen naar: mbz.hulpmiddelen@cz.nl.


Heb je geen goed hulpmiddel meer? Neem dan contact op met een leverancier waar we afspraken mee hebben gemaakt. De leverancier beoordeelt of je in aanmerking komt voor een nieuw hulpmiddel.


Je leent dit hulpmiddel. Heb je de apparatuur niet meer nodig? Dan moet je dit melden aan de leverancier en aan onze afdeling Medische Beoordelingen: mbz.hulpmiddelen@cz.nl. De apparatuur wordt dan weer bij je opgehaald.


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.