Premie, zorgkosten en eigen risico

Mogelijk heeft je naaste nog rekeningen voor zorgkosten liggen. Wat kun je daarmee doen? En wat als er teveel aan ons is betaald?

Zelf rekeningen declareren

Rekeningen voor zorgkosten kun je nog gewoon bij ons indienen. Je hoeft ze niet eerst zelf te betalen. Stuur de rekeningen binnen 36 maanden na behandeldatum naar de afdeling Declaratieservice, Postbus 90152, 5000 LD, Tilburg. Vermeld ook het relatienummer. Wij sturen je dan zo snel mogelijk bericht over de vergoeding.

Declaraties door de zorgverlener

Ook de zorgverlener kan rekeningen rechtstreeks bij CZ indienen. Het kan maanden duren voordat wij alle rekeningen ontvangen. Dit heeft te maken met de manier waarop sommige zorgkosten afgerekend worden.

Teveel premie betaald?

Als een verzekerde overlijdt, berekenen wij de premie opnieuw. Je hoeft zelf geen contact op te nemen met de bank, ook niet als met automatische incasso betaald werd.


Is er teveel betaald? Dan storten wij het te veel betaalde bedrag terug op het rekeningnummer dat bij ons bekend is. Soms lukt dit niet omdat de bank het rekeningnummer heeft geblokkeerd. Neem in dat geval contact met ons op. Als er te weinig premie betaald is, informeren wij je daarover.

Eigen risico

Ook het eigen risico berekenen we opnieuw, zowel het verplichte als het vrijwillige eigen risico. Ontvangen we na deze herberekening nog nota’s waarover eigen risico betaald moet worden? Dan laten wij je dat weten.