Vergoeding verbandmiddel

Wat krijg je vergoed voor een verbandmiddel? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Verbandmiddel krijg je vergoed uit je basisverzekering. Maar alleen als je deze voor langere tijd moet gebruiken, omdat je een complexe wond of een chronisch huiddefect hebt. Gebruik je de verbandmiddelen tijdelijk? Dan worden deze dus niet vergoed.

Ga naar een gecontracteerde leverancier
Je krijgt de vergoeding alleen als je naar een leverancier gaat waarmee we afspraken hebben gemaakt over kwaliteit en prijzen. CZ heeft voor de levering van verbandmiddelen per 2018 een aantal hoofdleveranciers gecontracteerd Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan krijg je misschien niet alles vergoed. Lees meer over de vergoeding van niet-gecontracteerde zorg.

Je behandelend arts of verpleegkundig specialist geeft je een verwijzing of formulier. Neem contact op met één van de gecontracteerde leveranciers en lever de verwijzing in. De leverancier bespreekt dan met je wat je nodig hebt en levert de verbandmiddelen bij je thuis. Of vraag of je de verbandmiddelen kunt ophalen bij een afhaalpunt bij je in de buurt.

2018

Je hebt recht op de volgende vergoeding:

VerzekeringVergoeding
Basisverzekering CZdirect
  • 100% van de kosten bij gecontracteerde zorgverlener
  • 65% van de nota tot maximaal 65% van de kosten bij niet-gecontracteerde zorgverlener
StartGeen vergoeding
Basic Geen vergoeding
ExtraGeen vergoeding


Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Eigen risico


Deze vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar. In 2018 is het verplicht eigen risico € 385,- per jaar. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerste met je verplichte eigen risico en daarna met je vrijwillig eigen risico.

Heb je je volledige eigen risico betaald? Dan vergoeden we de zorg tot tot het maximumbedrag waarvoor je bent verzekerd.

Lees meer over het eigen risico

Waar kun je terecht?

Op zoek naar een leverancier die een contract met ons heeft? Vind een geschikte leverancier External link in jouw buurt.

Je kunt je selectie verfijnen op bijvoorbeeld verbandmiddelen.


Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan moet je toestemming (een akkoordverklaring) aan ons vragen. Je doet dit door de medische diagnose van jouw arts samen met een offerte van de leverancier te e-mailen naar: mbz.hulpmiddelen@cz.nl.


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.