Vergoeding lichttherapie

Wat krijg je vergoed voor lichttherapie? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Lichttherapie in het ziekenhuis krijg je vergoed uit jouw basisverzekering. Lichttherapie thuis (met apparatuur uit het ziekenhuis) krijg je vergoed bij ernstige psoriasis en ernstige vitiligo.


Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je misschien niet alles vergoed. Lees meer over de vergoeding van niet-gecontracteerde zorg.

2018 (net als in 2017)

Je hebt recht op de volgende vergoeding:

VerzekeringVergoeding
Basisverzekering CZdirect
  • 100% bij gecontracteerde zorgverlener
  • 65% van de nota tot maximaal 65% van het afgesproken tarief* bij niet-gecontracteerde zorgverlener
StartGeen vergoeding
Basic Geen vergoeding
ExtraGeen vergoeding

* Het afgesproken tarief is het gemiddelde tarief dat wij bij gecontracteerde zorgverleners / leveranciers betalen voor de zorg die je krijgt of het hulpmiddel dat je krijgt of leent. Bekijk de verschillende tarievenlijsten.

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Eigen risico

Deze vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar. In 2018 (net als in 2017) is het verplicht eigen risico € 385,- per jaar.

Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerste met je verplichte eigen risico en daarna met je vrijwillig eigen risico.

Heb je je volledige eigen risico betaald? Dan vergoeden we de zorg tot tot het maximumbedrag waarvoor je bent verzekerd.

Lees meer over het eigen risico

Waar kun je terecht?

Heb je lichttherapie nodig in verband met ernstige psoriasis of vitiligo? Dan kies je zelf je ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum. Bel voor meer informatie naar: (013) 593 82 40 of e-mail naar infolijn.msz@cz.nl External link.


Heb je lichttherapie nodig in verband met ernstig eczeem? Dan kies je zelf van welke leverancier je de apparatuur koopt of huurt. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van de huur- of aanschafkosten van de apparatuur voor lichttherapie bij de indicatie eczeem moet je vooraf toestemming bij ons aanvragen.


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.