Hoe werkt je zorgverzekering?

Hoe zit een zorgverzekering in elkaar? Welk pakket past het best bij jou? Kies je zorgverzekering in 5 stappen.

 • Stap 1: Kies je basisverzekering

  Stap 1: Kies je basisverzekering

  Iedereen in Nederland moet een basisverzekering hebben. In de basisverzekering zitten de meest noodzakelijke vergoedingen voor zorg. Zoals je huisarts, het ziekenhuis of de apotheek.

  De vergoedingen zijn in elke basisverzekering hetzelfde. Maar er zijn wel verschillende soorten basisverzekeringen: de naturapolis en restitutiepolis. Dit zijn de verschillen:


  • Bij een naturapolis kies je ervoor om naar zorgverleners te gaan waarmee we afspraken hebben gemaakt over prijzen en kwaliteit. Ga je toch liever naar een zorgverlener waar we geen afspraken mee hebben gemaakt? Dan krijg je minder vergoed.
  • Bij een restitutiepolis krijg je ook de zorg van niet-gecontracteerde zorgverleners volledig vergoed. Je betaalt dan wel meer premie.

  De basisverzekering van CZdirect is een naturapolis. Je krijgt dus de zorg van gecontracteerde zorgverleners volledig vergoed. Zit jouw zorgverlener daarbij?

  > Kijk of je zorgverlener een contract met ons heeft

 • Stap 2: Kies je eigen risico

  Stap 2: Kies je eigen risico

  Als je 18 jaar of ouder bent, betaal je het eerste deel van de zorg die je vergoed krijgt uit de basisverzekering zelf. Dit is het zogenaamde eigen risico. Het eigen risico is verplicht door de overheid en is in 2018 minimaal € 385,-. Je kunt ook een hoger eigen risico nemen waardoor je minder premie betaalt.

  Bij CZdirect kun je kiezen uit 2 eigen risico-bedragen: € 385,- (alleen het verplichte eigen risico) of € 885,- (het verplichte eigen risico plus een vrijwillig eigen risico).

 • Stap 3: Kies je aanvullende verzekering

  Stap 3: Kies je aanvullende verzekering

  Voor zorg die niet in de basisverzekering zit, kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Bijvoorbeeld voor spoedeisende hulp in het buitenland, fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen. Een aanvullende verzekering is niet verplicht, maar geeft wel meer zekerheid.

  Bij CZdirect kun je kiezen uit 3 aanvullende verzekeringen:

  • Start
  • Basic
  • Extra


  In de aanvullende verzekering Start zitten vergoedingen voor gebeurtenissen die iedereen kunnen overkomen, maar die niemand verwacht. Zoals spoedeisende zorg in het buitenland of een behandeling bij de tandarts na een ongeval.

  Wil je liever een uitgebreidere verzekering waarbij je ook een vergoeding krijgt voor bijvoorbeeld fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen? Kies dan voor Basic of Extra. Het verschil in de aanvullende verzekeringen zit vooral in de hoogte van de vergoedingen. Zo krijg je bij Basic maximaal 9 fysiotherapiebehandelingen vergoed en bij Extra 18 behandelingen.


  > Bekijk de aanvullende verzekeringen van CZdirect

 • Stap 4: Kies je tandartsverzekering

  Stap 4: Kies je tandartsverzekering

  Kom je regelmatig bij de tandarts? Bij CZdirect kun je kiezen uit 2 verschillende tandartsverzekeringen: Tand 1 en Tand 2.

  De aanvullende verzekering Tand 1 vergoedt 75% van de kosten tot € 250,-. Tand 2 vergoedt hetzelfde maar dan tot € 500,-.
  Moet je tandartskosten maken na een ongeval? Deze krijg je bij allebei de verzekeringen tot € 10.000,- vergoed.

 • Stap 5: Sluit je verzekering af

  Stap 5: Sluit je verzekering af Keuze gemaakt voor CZdirect? Meld je meteen aan.

  Wil jij dat wij je oude verzekering voor je opzeggen? Geef dan tijdens het afsluiten van je zorgverzekering aan dat je gebruik wilt maken van onze Overstapservice.


Direct aanmelden