Eigen risico gespreid betalen

Voor sommige zorg geldt een een eigen risico. Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen voordat je een vergoeding krijgt. De overheid bepaalt elk jaar het verplicht eigen risico. In 2018 is dit € 385,-.

Eigen risico in termijnen betalen? Dat kan!

Verwacht je zorg nodig te hebben en betaal je het eigen risico liever niet in één keer? Dan heb je bij CZdirect de keuze om het eigen risico in termijnen te betalen. Je betaalt dan in 2018 gedurende 10 maanden (maart t/m december) € 38,50 per maand per verzekerde op je polis. Ook als je nog geen zorgkosten hebt gemaakt, betaal je de maandelijkse termijn.


Teveel eigen risico betaald? Dat krijg je natuurlijk terug.

Heb je aan het eind van het jaar teveel eigen risico betaald? Dan ontvang je dit in het eerste kwartaal van het jaar daarop automatisch terug. Je ontvangt een brief met een eindafrekening. Heb je nog eigen risico over? Dan betalen we dat binnen 7 werkdagen na ontvangst van deze brief aan je terug.

Voorwaarden eigen risico gespreid betalen

  • Je kunt je eigen risico gespreid betalen als je kiest voor het verplichte eigen risico van € 385,- (in 2018)
  • Kies je voor een hoger vrijwillig eigen risico? Dan kan eigen risico in termijnen betalen niet
  • Je moet op 1 januari 18 jaar of ouder zijn
  • Je moet je vóór 1 januari aan ons doorgeven dat je je eigen risico in termijnen wilt betalen

> Voorwaarden eigen risico gespreid betalen External link

Aanmelden eigen risico in termijnen betalen

Je kan niet meer aanmelden voor 2018. Wil je volgend jaar (2019) het eigen risico gespreid betalen? Meld je dan nu alvast aan. We sturen je dan binnenkort een bevestiging.


> Aanmelden eigen risico in termijnen betalen Voor deze pagina moet je inloggen

Afmelden eigen risico in termijnen betalen

Wil je je afmelden voor deze regeling? Geef dan schriftelijk of via Mijn CZ Voor deze pagina moet je inloggen aan ons door dat je het eigen risico gespreid betalen wilt stopzetten.