Ga goed voorbereid van huis

Ga je op reis? Dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je zorg goed geregeld is als je iets overkomt in het buitenland. Bereid je goed voor met deze tips.


Hoe ben je verzekerd?

Check voordat je op reis gaat of je goed verzekerd bent. Want niet alle zorg in het buitenland krijg je automatisch vergoed.


Heb je alleen een basisverzekering? Dan krijg je bij spoedeisende hulp in het buitenland maximaal hetzelfde bedrag vergoed als dat we in Nederland voor die zorg zouden betalen. Maar in sommige landen is zorg veel duurder. En moet je dus zelf de rest van de kosten betalen.


De aanvullende verzekeringen van CZdirect hebben een uitgebreidere vergoeding voor spoedeisende hulp in het buitenland. Ook een reisverzekering met een aanvullende module voor medische kosten kan een goede aanvulling zijn op je zorgverzekering.


Regel je EHIC

Regel gratis een Europese Gezondheidskaart, zodat je in veel Europese landen de kosten voor zorg niet hoeft voor te schieten. Vraag je gratis EHIC aan External link. Eerst meer weten? Check de voorwaarden van de Europese Gezondheidskaart External link.


Reisvaccinaties

Ga je naar een tropische bestemming en wil je weten welke vaccinaties je nodig hebt? Bekijk je advies op de vaccinatiewereldbol External link. Doe wel altijd even een check bij je huisarts of de GGD.


Weinig tijd? Laat je gewoon thuis vaccineren op het moment dat het jou uikomt! Als verzekerde van CZdirect krijg je dan 15% korting op de hele rekening. Ook als je verder niet bent verzekerd voor reisvaccinaties.


Langere tijd op reis

Ga je langere tijd op reis, bijvoorbeeld om te studeren of om vrijwilligerswerk te doen? Dan kán dit invloed hebben op je zorgverzekering. Check de Buitenlandwijzer External link. voordat je langere tijd op reis gaat.


Ook is een internationale zorgverzekering misschien iets voor je. Hiermee weet je zeker dat je bij ziekte, ongeval of schade in het buitenland goed wordt geholpen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld terecht bij OOM verzekeringen External link.


Verklaring zorgverzekering

Soms heb je een schriftelijke verklaring van ons nodig waarin staat dat je verzekerd bent tegen ziektekosten. Bijvoorbeeld bij je visumaanvraag, aankomst in je vakantieland of als je in het buitenland gaat studeren.


Je hebt in ieder geval een Engelstalige verzekeringsverklaring nodig in Cuba, Rusland en Wit-Rusland.

Het kan zijn dat ook andere landen een verzekeringsverklaring vragen. Je kunt dit checken bij de ambassade van het land waar je naartoe reist. Je kunt de (Engelstalige) verzekeringsverklaring bij ons aanvragen. Ga je naar Rusland? Vraag dan de verzekeringsverklaring aan bij je reisverzekeraar.


Telefonisch aanvragen

Je kunt de Engelstalige verzekeringsverklaring (ook wel buitenlandverklaring of Ruslandverklaring genoemd) telefonisch aanvragen via onze Klantenservice op 088 555 77 77. Je ontvangt de verklaring binnen 10 werkdagen. Als de verklaring gereed is, kun je deze ook inzien en printen via Mijn CZ External link.