Vergoeding zelfstandig behandelcentrum

Wat krijg je vergoed voor een behandeling bij een zelfstandig behandelcentrum? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Je kunt als CZ-verzekerde bij elk ziekenhuis in Nederland terecht. Voor sommige behandelingen kun je ook in een zelfstandig behandelcentrum (ZBC) terecht.


Een ZBC is een samenwerkingsverband tussen 2 of meer medisch specialisten. Voor behandeling in zelfstandige behandelcentra heb je een verwijzing nodig van een arts of een medisch specialist.


In principe worden behandelingen in een ZBC op dezelfde manier vergoed als behandelingen in een ziekenhuis. Niet alle behandelingen worden gecontracteerd bij de zelfstandige behandelcentra.


Voor de zelfstandige behandelcentra geldt dat deze voor specifieke behandelingen een contract met ons moeten hebben. Via de Ziekenhuislijn (013) 593 82 40 kun je navragen of je zelfstandig behandelcentrum dit contract heeft.

2018

Je hebt recht op de volgende vergoeding:

VerzekeringVergoeding
Basisverzekering CZdirect
  • 100% van de kosten bij gecontracteerde zorgverlener
  • 65% van de nota tot maximaal 65% van de kosten bij niet-gecontracteerde zorgverlener
StartGeen vergoeding
Basic Geen vergoeding
ExtraGeen vergoeding


Eigen bijdrage

Afhankelijk van de behandeling kan het zijn dat je een wettelijke eigen bijdrage moet betalen.

Eigen risico


Deze vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar. In 2018 is het verplicht eigen risico € 385,- per jaar. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerste met je verplichte eigen risico en daarna met je vrijwillig eigen risico.

Heb je je volledige eigen risico betaald? Dan vergoeden we de zorg tot tot het maximumbedrag waarvoor je bent verzekerd.

Lees meer over het eigen risico

Waar kun je terecht?

Op zoek naar een zelfstandig behandelcentrum dat een contract met ons heeft? Vind een zelfstandig behandelcentrumExternal link.


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.