Wat kost je behandeling in het ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum?

Wat kost een bezoek aan de specialist eigenlijk? En hoeveel betaal je voor een operatie aan neus- of keelamandelen? Veel mensen weten niet wat de prijs is van een behandeling. CZdirect geeft je graag meer inzicht.

Weten waar je voor betaalt

De roep om transparantie in de zorg is enorm. Logisch, want je wilt weten waar je voor betaalt. Verschillende partijen willen daarom dat zorgverzekeraars en ziekenhuizen de tarieven van onder andere ziekenhuisbehandelingen openbaar maken. Zo kun je de prijzen van verschillende ziekenhuizen van tevoren vergelijken. En kun je achteraf beter controleren of je rekening wel klopt.

Welke tarieven kun je vinden in onze prijslijst?

We hebben een overzicht gemaakt van behandelingen die minder kosten dan het hoogste (vrijwillige) eigen risico van € 885,-. Want dat zijn de kosten die je zelf moet betalen. Je kunt de tarieven gebruiken om te berekenen welke kosten je gaat krijgen. En om de prijzen tussen ziekenhuizen te vergelijken.

Met de code van het behandeltraject vind je de kosten

Het is belangrijk dat je precies weet welke behandeling je krijgt. Je kunt het beste de declaratiecode van je behandeltraject opvragen bij het ziekenhuis. Met die code vind je in de lijst de prijs voor de behandeling in het ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum van je keuze.

Soms is het niet mogelijk om vóór de behandeling al te zeggen welke zorg je precies gaat krijgen, omdat tijdens het eerste consult pas bekeken wordt welke behandeling nodig is. Onze medewerkers van klantenservice beantwoorden graag je vragen.

Toelichting op de tarievenlijst

  • Tarieven komen tot stand door onderhandeling met zorgverleners. Verschillen in prijsstelling kunnen verklaard worden door o.a. het prijsbeleid van de instelling en verschillen in geleverde zorg.
  • De prijslijst wordt regelmatig voorzien van een update. Nieuw overeengekomen tarieven met ziekenhuizen en ZBC's (zelfstandig behandelcentrum) worden continu aangevuld.
  • Alle gepubliceerde tarieven zijn voor het behandeljaar 2017.
  • De tarieven van behandelingen in 2017 (tot een bedrag van 885 euro) worden in de loop van 2017 gepubliceerd op onze site. Wij zijn momenteel nog bezig met het maken van prijsafspraken over het behandeljaar 2017.
  • CZdirect behoudt zich het recht voor om de inhoud van deze prijslijst te wijzigen.
  • De informatie is met zorg samengesteld. Mochten er desondanks onjuistheden in de lijst voorkomen of mocht de informatie niet meer actueel zijn, dan aanvaarden CZdirect, de genoemde ziekenhuizen en ZBC's geen aansprakelijkheid voor de eventuele gevolgen hiervan.

De informatie op deze website is bedoeld als algemene informatie en voor algemeen gebruik. Voor een advies passend bij je persoonlijke situatie, raden wij je aan contact op te nemen met onze Klantenservice. Dit kun je ook doen als je vragen hebt over de gepubliceerde prijzen.