Vergoeding verbandschoenen

Wat krijg je vergoed voor verbandschoenen? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Verbandschoenen zijn bedoeld voor mensen met huiddefecten en wonden door bijvoorbeeld circulatiestoornissen, traumatische beschadigingen, (gedeeltelijke) amputaties en operaties aan de voet. Tijdens de herstel periode is dragen van normaal schoeisel niet mogelijk.

Je krijgt verbandschoenen volledig vergoed uit je basisverzekering. De verbandschoenen worden je eigendom.


Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je misschien niet alles vergoed. Lees meer over de vergoeding van niet-gecontracteerde zorg. In het Reglement Hulpmiddelen vindt je welke eisen wij stellen per vergoeding en aan leveranciers.

2018

Je hebt recht op de volgende vergoeding:

VerzekeringVergoeding
Basisverzekering CZdirect
  • 100% van de kosten bij gecontracteerde zorgverlener
  • 65% van de nota tot maximaal 65% van de kosten bij niet-gecontracteerde zorgverlener
StartGeen vergoeding
Basic Geen vergoeding
ExtraGeen vergoeding


Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

De kosten voor de verbandschoenen kunnen wel hoger zijn dan de vergoeding. Zijn de kosten hoger? Dan moet je deze wel zelf betalen.

Eigen risico


Deze vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar. In 2018 is het verplicht eigen risico € 385,- per jaar. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerste met je verplichte eigen risico en daarna met je vrijwillig eigen risico.

Heb je je volledige eigen risico betaald? Dan vergoeden we de zorg tot tot het maximumbedrag waarvoor je bent verzekerd.

Lees meer over het eigen risico

Waar kun je terecht?

Op zoek naar een leverancier die een contract met ons heeft? Vind een geschikte leverancier External link in jouw buurt.

Je kunt jouw selectie verfijnen op: verbandschoenen.


Je moet een voorschrift hebben van de behandelend arts. Hierop moet staan wat de aard van de aandoening is en wat voor soort verbandschoen je nodig hebt.


Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan moet je vooraf altijd een akkoordverklaring bij ons aanvragen. Je e-mailt jouw aanvraag naar: mbz.hulpmiddelen@cz.nl. Voeg daarbij het voorschrift van de arts toe, waarop staat wat de aandoening is en wat voor soort verbandschoen je nodig hebt.


Dit hulpmiddel wordt jouw eigendom. De leverancier geeft een kwaliteitsgarantie van 6 maanden op de technische uitvoering. Als je de schoenen na 6 maanden wil vervangen, hoef je geen vervolgaanvraag bij ons in te dienen, maar kun je meteen contact opnemen met de leverancier.


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.