Vergoeding allergeenvrije schoenen

Wat krijg je vergoed voor allergeenvrije schoenen? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Individueel op maat gemaakte allergeenvrije schoenen zijn bestemd voor mensen die door een ernstige allergie (bijvoorbeeld een lijmallergie) de allergeenvrije gewone confectieschoenen niet kunnen verdragen.


Je krijgt allergeenvrije schoenen vergoed uit de basisverzekering. De allergeenvrije schoenen worden je eigendom.


Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je misschien niet alles vergoed. Lees meer over de vergoeding van niet-gecontracteerde zorg. In het Reglement Hulpmiddelen vindt je welke eisen wij stellen per vergoeding en aan leveranciers.

2018

Je hebt recht op de volgende vergoeding:

VerzekeringVergoeding
Basisverzekering CZdirect
  • 100% van de kosten bij gecontracteerde zorgverlener
  • 65% van de nota tot maximaal 65% van de kosten bij niet-gecontracteerde zorgverlener
StartGeen vergoeding
Basic Geen vergoeding
ExtraGeen vergoeding


Eigen bijdrage

Iedereen zal regelmatig schoenen moeten aanschaffen. Daarom moeten ook verzekerden die allergeenvrije schoenen nodig hebben een vergelijkbaar bedrag in de aanschafkosten van deze schoenen zelf betalen. Dit heet een eigen bijdrage.

De eigen bijdragen in 2018 is voor:


  • Verzekerden van 16 jaar en ouder: € 138,- per paar.
  • Verzekerden tot en met 15 jaar : € 69,- per paar.

Eigen risico


Deze vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar. In 2018 is het verplicht eigen risico € 385,- per jaar. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerste met je verplichte eigen risico en daarna met je vrijwillig eigen risico.

Heb je je volledige eigen risico betaald? Dan vergoeden we de zorg tot tot het maximumbedrag waarvoor je bent verzekerd.

Lees meer over het eigen risico

Waar kun je terecht?

Op zoek naar een leverancier die een contract met ons heeft? Vind een geschikte leverancier External link in jouw buurt.

Je kunt jouw selectie verfijnen op: allergeenvrije schoenen.


Vraag altijd een akkoordverklaring bij ons aan. Je kunt dit e-mailen naar: mbz.hulpmiddelen@cz.nl. Stuur met deze akkoordverklaring mee:


  • Een toelichting van de dermatoloog of allergoloog met vermelding van de vastgestelde allergie
  • Een prijsopgave van de leverancier

Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Vraag ons dan ook om toestemming bij een vervolgaanvraag. Je doet dit op dezelfde manier als bij een 1e aanvraag.


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.