Vergoeding verbandschoenen

Wat krijg je vergoed voor verbandschoenen? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Je krijgt verbandschoenen vergoed uit jouw basisverzekering. Verbandschoenen zijn bedoeld voor mensen die huiddefecten, huidulcera, sensibiliteits- en circulatiestoornissen aan hun voet(en) hebben. Deze schoenen zijn ook geschikt tijdens de herstelperiode na gedeeltelijke amputaties, traumatische beschadigingen of operaties aan een voet. Je moet een medische diagnose hebben van de behandelend arts om voor vergoeding in aanmerking te komen.

2017

Je hebt recht op de volgende vergoeding:

VerzekeringVergoeding
Basisverzekering CZdirect

Ja

StartGeen vergoeding
Basic Geen vergoeding
ExtraGeen vergoeding

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

De kosten voor de verbandschoenen kunnen wel hoger zijn dan de vergoeding. Zijn de kosten hoger? Dan moet je deze wel zelf betalen.

Eigen risico

De aanschaf van dit hulpmiddel gaat af van jouw eigen risico. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten van dit hulpmiddel eerst met je verplichte eigen risico en daarna met je vrijwillig eigen risico. Als je het eigen risico voldaan hebt, wordt dit hulpmiddel uit jouw verzekering vergoed tot het maximum bedrag waarvoor je bent verzekerd. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.


In 2017 is het verplicht eigen risico € 385,- per jaar.

Waar kun je terecht?

Op zoek naar een leverancier die een contract met ons heeft? Vind een geschikte leverancier External link in jouw buurt.

Je kunt jouw selectie verfijnen op: verbandschoenen.


Je moet een voorschrift hebben van de behandelend arts. Hierop moet staan wat de aard van de aandoening is en wat voor soort verbandschoen je nodig hebt.


Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan moet je vooraf altijd een akkoordverklaring bij ons aanvragen. Je e-mailt jouw aanvraag naar: mbz.hulpmiddelen@cz.nl. Voeg daarbij het voorschrift van de arts toe, waarop staat wat de aandoening is en wat voor soort verbandschoen je nodig hebt.


Dit hulpmiddel wordt jouw eigendom. De leverancier geeft een kwaliteitsgarantie van 6 maanden op de technische uitvoering. Als je de schoenen na 6 maanden wil vervangen, hoef je geen vervolgaanvraag bij ons in te dienen, maar kun je meteen contact opnemen met de leverancier.


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.