Vergoeding vaccinaties

Wat krijg je vergoed voor vaccinaties? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Vaccinaties vergoeden we vanuit de aanvullende verzekering. We vergoeden zowel de kosten van de entstof als de kosten van het vaccineren (het consult).


Voorwaarden voor de vergoeding zijn:

  • Je gaat op reis naar een land met een verhoogd risico op een van de ziekten waarvoor de vaccinatie wordt voorgeschreven.
  • De vaccinatie is niet onnodig kostbaar of ondoelmatig.
  • Je krijgt de vaccinatie van een (bedrijfs)arts of zorginstelling die is aangesloten bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).
  • De entstof van de vaccinatie is geleverd door een apotheek, GGD of andere leverancier waar we afspraken mee hebben gemaakt.

2018


Je hebt recht op de volgende vergoeding:

VerzekeringVergoeding
Basisverzekering CZdirect

Geen vergoeding

StartGeen vergoeding
Basic

100%

Extra 100%

De vergoeding geldt alleen voor de volgende tabletten en vaccinaties: (Buik)Malaria (tabletten), Tyfus (tabletten), Difterie, Tetanus, Polio, Bof, Mazelen, Rode hond (BMR), Hepatitis A, Hepatitis-A/B (combinatievaccin), Hepatitis B, Gele koorts, (Buik)Tyfus.


Eigen bijdrage en eigen risico

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. Je betaalt ook geen eigen risico.

Waar kun je terecht?

Je kunt je laten vaccineren bij elke arts of zorginstelling die is aangesloten bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR). Bekijk de vaccinatie adressen van het LCR. Je huisarts of de GGD kan je adviseren waar je het beste een vaccinatie kunt halen.


Je kunt je ook thuis laten vaccineren. Als verzekerde van CZdirect krijg je dan 15% korting op de hele rekening. Ook als je verder niet bent verzekerd voor reisvaccinaties.


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.