Vergoeding aangepaste tafel

Wat krijg je vergoed voor een aangepaste tafel? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Een aangepaste tafel vergoeden wij uit de basisverzekering. Een aangepaste tafel is een in hoogte verstelbare tafel voor rolstoelgebruikers. Je komt in aanmerking voor vergoeding van een verstelbare tafel als je chronisch bedlegerig bent.

2017

Je hebt recht op de volgende vergoeding:

VerzekeringVergoeding
Basisverzekering CZdirect
  • 100% bij gecontracteerde zorgverlener
  • 65% van de nota tot maximaal 65% van het afgesproken tarief* bij niet-gecontracteerde zorgverlener
StartGeen vergoeding
Basic Geen vergoeding
ExtraGeen vergoeding

* Het afgesproken tarief is het gemiddelde tarief dat wij bij gecontracteerde zorgverleners / leveranciers betalen voor de zorg die je krijgt of het hulpmiddel dat je krijgt of leent. Bekijk de verschillende tarievenlijsten.

Eigen bijdrage en eigen risico

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. Je betaalt ook geen eigen risico.

Waar kun je terecht?

Op zoek naar een leverancier die een contract met ons heeft? Vind een geschikte leverancier External link in jouw buurt.

Je kunt jouw selectie verfijnen op: aangepaste tafel.

Je moet eerst toestemming (een akkoordverklaring) aan ons vragen.

  • Vraag jouw arts om een medische diagnose waarin staat wat jouw beperkingen zijn en welke voorziening je nodig hebt.
  • Vraag eventueel een ergotherapeut om een motivatie.
  • Vraag de leverancier om een offerte bij een niet-standaardtafel ook als het gaat om een vervolgaanvraag.
  • Vraag ons om toestemming door de informatie te e-mailen naar: mbz.hulpmiddelen@cz.nl.

Aangepaste tafels die je niet met spoed nodig hebt, moet je online bestellen bij Kersten door te e-mailen naar info@kerstenroermond.nl (telefoon Kersten: (0475) 34 83 48).

Heb je een hulpmiddel met spoed nodig of moet een hulpmiddel aangemeten worden? Bel dan de CZ Hulpmiddelenlijn: 088 555 77 88. Je krijgt dan nog steeds de maximale vergoeding en hoeft niet extra te betalen omdat je niet online hebt besteld. Als het hulpmiddel dat je nodig hebt niet door deze leveranciers wordt geleverd, kun je natuurlijk gebruikmaken van elke andere zorgverlener met wie CZdirect een contract heeft.

Je leent de aangepaste tafel. Is de tafel niet goed meer? Dan kun je deze laten vervangen. Je moet hiervoor eerst een akkoordverklaring aan ons vragen. Hiervoor moet je een offerte hebben van de leverancier waarbij een toelichting zit over de reden van de vervanging. Als de aanvraag anders is dan jouw vorige aanvraag, moet je een schriftelijke toelichting van de ergotherapeut bijvoegen waarin de reden van vervanging wordt toegelicht.

Heb je de tafel niet meer nodig? Dan moet je dit melden aan de leverancier en aan de afdeling Medische Beoordelingen van CZdirect: mbz.hulpmiddelen@cz.nl. De tafel wordt dan weer bij je opgehaald.


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.