Vergoeding tactiele leesapparatuur

Wat krijg je vergoed voor tactiele leesapparatuur? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Tactiele leesapparatuur krijg je vergoed uit je basisverzekering.


Tactiele leesapparatuur met toebehoren is een brailleregel die een standaard PC of schrijfmachine geschikt maakt voor gebruik door blinden. De braille leesregel vertaalt teksten, gegevens en functies in braille en geeft de brailletekens weer op de leesregel.


Wij vergoeden de kosten van deze apparatuur als andere hulpmiddelen voor het lezen van de gedrukte letter je niet helpen.

2018

Je hebt recht op de volgende vergoeding:

VerzekeringVergoeding
Basisverzekering CZdirect
  • 100% van de kosten bij gecontracteerde zorgverlener
  • 65% van de nota tot maximaal 65% van de kosten bij niet-gecontracteerde zorgverlener
StartGeen vergoeding
Basic Geen vergoeding
ExtraGeen vergoeding


Eigen bijdrage en eigen risico

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. Je betaalt ook geen eigen risico.

Waar kun je terecht?

Op zoek naar een leverancier die een contract met ons heeft? Vind een geschikte leverancier External link in jouw buurt.


Je kunt de selectie verfijnen op: tactiele leesapparatuur.


Je moet aan de leverancier wel een medische diagnose van Stichting Visio, Stichting Bartiméus of Stichting Sensis laten zien.


Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan moet je toestemming aan ons vragen (een akkoordverklaring). Dit doe je door de medische indicatie van de Stichting Visio, Bartiméus of Sensis samen met de offerte van de leverancier te e-mailen naar mbz.hulpmiddelen@cz.nl.


Heb je geen goed hulpmiddel meer? Neem dan contact op met een leverancier waar we afspraken mee hebben gemaakt. De leverancier beoordeelt dan of je in aanmerking komt voor een nieuw hulpmiddel.


Heb je het hulpmiddel niet meer nodig? Dan moet je dit melden aan de leverancier en aan de afdeling Medische Beoordelingen van CZdirect: mbz.hulpmiddelen@cz.nl. Het hulpmiddel wordt dan weer bij je opgehaald.


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.