Vergoeding allergeenvrije schoenen

Wat krijg je vergoed voor allergeenvrije schoenen? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Allergeenvrije schoenen vergoeden wij uit de basisverzekering. Allergeenvrije schoenen zijn bestemd voor mensen die door een allergie, bijvoorbeeld voor metaallijm, geen gewone schoenen kunnen verdragen.

2017

Je hebt recht op de volgende vergoeding:

VerzekeringVergoeding
Basisverzekering CZdirect
  • 100% bij gecontracteerde zorgverlener
  • 65% van de nota tot maximaal 65% van het afgesproken tarief* bij niet-gecontracteerde zorgverlener
StartGeen vergoeding
Basic Geen vergoeding
ExtraGeen vergoeding

* Het afgesproken tarief is het gemiddelde tarief dat wij bij gecontracteerde zorgverleners / leveranciers betalen voor de zorg die je krijgt of het hulpmiddel dat je krijgt of leent. Bekijk de verschillende tarievenlijsten.

Eigen bijdrage

Iedereen zal regelmatig schoenen moeten aanschaffen. Daarom moeten ook verzekerden die allergeenvrije schoenen nodig hebben een vergelijkbaar bedrag in de aanschafkosten van deze schoenen zelf betalen. Dit heet een eigen bijdrage.


  • Verzekerden van 16 jaar en ouder: € 135,- per paar.
  • Verzekerden tot en met 15 jaar : € 67,50 per paar.

Eigen risico

De aanschaf van dit hulpmiddel gaat af van jouw eigen risico. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten van dit hulpmiddel eerst met je verplichte eigen risico en daarna met je vrijwillig eigen risico. Als je het eigen risico voldaan hebt, wordt dit hulpmiddel uit jouw verzekering vergoed tot het maximum bedrag waarvoor je bent verzekerd. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.


In 2017 is het verplicht eigen risico € 385,- per jaar.

Waar kun je terecht?

Op zoek naar een leverancier die een contract met ons heeft? Vind een geschikte leverancier External link in jouw buurt.

Je kunt jouw selectie verfijnen op: allergeenvrije schoenen.


Voordelen als je naar een gecontracteerde leverancier gaat:


  • Een erkende leverancier, volgens de Erkenningsregeling voor Orthopedische Schoentechnische Bedrijven;
  • gediplomeerde leveranciers met: het diploma vakbekwaamheid orthopedisch schoentechnicus van de Stichting Opleidingen Metaal (SOM), of Stichting Vakopleiding Gezondheidstechnische Beroepen (SVGB), of een daarmee gelijkgesteld bewijs van vakbekwaamheid;
  • een kwalitatief goed hulpmiddel. De geleverde hulpmiddelen voldoen aan de geldende kwaliteitseisen;
  • een snelle levering: allergeenvrije schoenen worden binnen 4 weken geleverd;
  • een kwaliteitsgarantie van 6 maanden;
  • een uitgebreide uitleg bij de eerste aflevering, door een speciaal daarvoor opgeleide medewerker van de leverancier.

Je moet altijd vooraf een akkoordverklaring bij ons aanvragen. Bij deze aanvraag moet je een toelichting van de dermatoloog of allergoloog met vermelding van de vastgestelde allergie en een prijsopgave van de leverancier opsturen. Je kunt dit e-mailen naar: mbz.hulpmiddelen@cz.nl.


Als je zestien jaar of ouder bent, kun je na drie maanden éénmalig een tweede paar aanvragen. Deze hoef je niet vooraf bij ons aan te vragen. Je kunt dan gelijk contact opnemen met de leverancier. Wij kunnen maar een bepaald deel vergoeden, dat staat zo in de wet.


Dit hulpmiddel wordt jouw eigendom. De leverancier geeft een kwaliteitsgarantie van zes maanden op de technische uitvoering, gerekend vanaf de afleverdatum.


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.