Vergoeding palliatief terminale zorg

Wat krijg je vergoed voor palliatief terminale zorg? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Palliatief terminale zorg krijg je vergoed uit jouw basisverzekering. Deze zorg heeft als doel de kwaliteit van leven te verbeteren van mensen die ongeneeslijk ziek zijn en in hun laatste levensfase zijn. Het gaat bijvoorbeeld om verpleging, verzorging en psychosociale begeleiding. De zorg kan bij jou thuis worden geleverd, in een hospice/bijna-thuis-huis, een verzorgings- of verpleeghuis of een ziekenhuis. In sommige aanvullende verzekeringen is een vergoeding van (een deel van) de eigen bijdrage hospice of bijna-thuis-huis opgenomen.

2017

Je hebt recht op de volgende vergoeding:

VerzekeringVergoeding
Basisverzekering CZdirect
  • 100% bij gecontracteerde zorgverlener
  • 65% van de nota tot maximaal 65% van het afgesproken tarief* bij niet-gecontracteerde zorgverlener
StartGeen vergoeding
Basic Geen vergoeding
ExtraGeen vergoeding

* Het afgesproken tarief is het gemiddelde tarief dat wij bij gecontracteerde zorgverleners / leveranciers betalen voor de zorg die je krijgt of het hulpmiddel dat je krijgt of leent. Bekijk de verschillende tarievenlijsten.

Eigen bijdrage en eigen risico

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. Je betaalt ook geen eigen risico.

Waar kun je terecht?

Je kunt voor deze zorg terecht bij een thuiszorgorganisatie bij jou in de buurt. Of je kunt jouw huisarts of wijkverpleegkundige om advies vragen. Kom je uit een verblijf in het ziekenhuis? Dan helpt jouw transferverpleegkundige je met het zoeken naar een zorgverlener.

Op zoek naar een zorgverlener die een contract met ons heeft? Vind een geschikte zorgverlener External link in jouw buurt.

Wat verder goed is om te weten:


  • In een persoonlijk gesprek beoordeelt een verpleegkundige van de thuiszorgorganisatie of je in aanmerking komt voor verpleging en verzorging thuis. Zo ja, dan bekijk je samen welke zorg nodig is en stelt de verpleegkundige direct een indicatie en een zorgplan op. Je hebt geen indicatie meer nodig van het CIZ.
  • De omgeving is meestal intensief betrokken bij een terminaal zorgproces. De verpleegkundige die jouw indicatie stelt, kijkt welke zorg je graag met behulp van familie en/of vrienden kunt en wilt regelen. Ook bekijkt de verpleegkundige hoe de formele zorg daarop het beste kan aansluiten. Medische zorg blijf je vanzelfsprekend krijgen van een verpleegkundige.
  • Heb je al een pgb (persoonsgebonden budget)? Dan kan de wijkverpleegkundige jouw indicatie aanpassen voor palliatief terminale zorg. Als je nog geen pgb hebt dan kun je dat voor palliatief terminale zorg aanvragen. Meer informatie over het pgb.

disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.