Oncologische nazorg

Wat krijg je vergoed voor oncologische nazorg? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.


Per 1 januari 2018 vervalt deze vergoeding in alle aanvullende verzekeringen. Sinds 2017 wordt oncologische nazorg vergoed uit de basisverzekering.

Wat krijg je vergoed?

Door de ziekte en de behandeling van kanker kun je last krijgen van klachten als minder conditie, vermoeidheid, pijn of angst. Oncologische nazorg kan je helpen te herstellen, de klachten te verminderen en het dagelijks functioneren te verbeteren.


Je krijgt een vergoeding als de oncologische nazorg is voorgeschreven door jouw oncoloog of revalidatiearts en je naar een fysiotherapeut en/of psycholoog gaat die door ons gecontracteerd of erkend is. Je krijgt geen vergoeding voor je reiskosten, vervoerskosten of verblijfkosten.


Je kunt ook een vergoeding krijgen voor een Beweegprogramma oncologische aandoeningen.


Vanaf 2017 wordt oncologische nazorg vergoed uit de basisverzekering.

VerzekeringVergoeding
Basisverzekering CZdirect

Vergoeding via revalidatie

StartGeen vergoeding
Basic Geen vergoeding
ExtraGeen vergoeding

Eigen bijdrage en eigen risico

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. Je betaalt ook geen eigen risico.

Waar kun je terecht?

Wil je hier meer over weten? Bel dan met de Zorgadviseurs van het CZ Zorgteam. Zij staan van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:30 uur voor je klaar en zijn bereikbaar op (013) 594 9110 (lokaal tarief).


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.