Vergoeding loopfiets

Wat krijg je vergoed voor een loopfiets? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Een loopfiets krijg je vergoed uit jouw basisverzekering. Een loopfiets is voor personen met een functiestoornis aan de benen. De benen kunnen het lichaamsgewicht niet voldoende dragen, waardoor lopen moeilijk wordt. Je krijgt een loopfiets vergoed als je langdurig op dit middel bent aangewezen.

2017

Je hebt recht op de volgende vergoeding:

VerzekeringVergoeding
Basisverzekering CZdirect
  • 100% bij gecontracteerde zorgverlener
  • 65% van de nota tot maximaal 65% van het afgesproken tarief* bij niet-gecontracteerde zorgverlener
StartGeen vergoeding
Basic Geen vergoeding
ExtraGeen vergoeding

* Het afgesproken tarief is het gemiddelde tarief dat wij bij gecontracteerde zorgverleners / leveranciers betalen voor de zorg die je krijgt of het hulpmiddel dat je krijgt of leent. Bekijk de verschillende tarievenlijsten.

Eigen bijdrage en eigen risico

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. Je betaalt ook geen eigen risico.

Waar kun je terecht?

Op zoek naar een leverancier die een contract met ons heeft? Vind een geschikte leverancier External link in jouw buurt.

Je kunt jouw selectie verfijnen op: loopfiets.


Kost de loopfiets minder dan € 700,-? Dan kun je direct contact opnemen met een gecontracteerde leverancier.Je hebt wel een verwijzing nodig. Is de loopfiets duurder dan € 700,-? Dan moet je vooraf altijd een akkoordverklaring bij ons aanvragen. Dit doe je door een e-mail te sturen naar mbz.hulpmiddelen@cz.nl. Stuur daarbij de volgende gegevens mee:

  • de medische diagnose van de arts die je behandelt, waarin is aangegeven wat je lichamelijke beperkingen zijn en welke voorziening nodig is;
  • een offerte van jouw leverancier.


Is de loopfiets niet goed meer? Dan kun je voor vervolgleveringen direct contact opnemen met de leverancier als deze een contract met ons heeft.


Je leent de loopfiets. Heb je de loopfiets niet meer nodig? Dan moet je dit melden aan de leverancier en aan onze afdeling Medische Beoordelingen, telefoonnummer (013) 594 93 28. De loopfiets wordt dan weer bij je opgehaald.


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.