Vergoeding intensieve kindzorg

Wat krijg je vergoed intensieve kindzorg? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Zorg je voor een kind (tot 18) jaar met ernstige medische problemen en/of beperkingen? Dan krijg je een vergoeding voor intensieve kindzorg vanuit jouw basisverzekering.

2018

Je hebt recht op de volgende vergoeding:

VerzekeringVergoeding
Basisverzekering CZdirect
  • 100% van de kosten bij gecontracteerde zorgverlener
  • 65% van de nota tot maximaal 65% van de kosten bij niet-gecontracteerde zorgverlener
StartGeen vergoeding
Basic Geen vergoeding
ExtraGeen vergoeding


Eigen bijdrage en eigen risico

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. Je betaalt ook geen eigen risico.

Waar kun je terecht?

Jouw huisarts of wijkverpleegkundige kan jou adviseren bij welke zorgverlener je het beste terecht kunt voor intensieve kindzorg. Komt je kind uit een verblijf in het ziekenhuis? De transferverpleegkundige helpt je met het zoeken van een zorgverlener.

Op zoek naar een zorgverlener die een contract met ons heeft? Vind een geschikte zorgverlener External link in jouw buurt.


Wil je intensieve kindzorg zelf regelen? Dan kun je onder bepaalde voorwaarden een persoonsgebonden budget (pgb) voor intensieve kindzorg aanvragen. Met dit budget kun je zelf de verpleging en verzorging inkopen. Dat kan bijvoorbeeld bij een thuiszorgorganisatie die intensieve kindzorg biedt, maar je mag ook zorg inkopen bij een familielid of kennis.


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.