Vergoeding insulinepomp

Wat krijg je vergoed voor een insulinepomp met toebehoren? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Heb je een draagbare uitwendige insulinepomp nodig? Dan krijg je een vergoeding vanuit jouw basisverzekering voor de volgende onderdelen:


  • uitwendige insulinepompen;
  • toebehoren: fixatiemateriaal, verbindingsslangetjes en naalden;
  • batterijen en oplaadapparatuur die bij de eerste aanschaf horen. De vervanging hiervan moet je zelf betalen.

Het is afhankelijk van het soort insulinepomp of je deze leent of in eigendom krijgt.


Heeft je arts vastgesteld dat je prikangst hebt én er is bij jou onlangs diabetes vastgesteld? Dan krijg je een vergoeding voor een naaldloze insulinepen. Je krijgt dan iedere 2 jaar 1 pen plus een reserve-pen vergoed. Ook eventuele accessoires die je voor een naaldloze insulinepen nodig hebt worden vergoed.

2018

Je hebt recht op de volgende vergoeding:

VerzekeringVergoeding
Basisverzekering CZdirect
  • 100% van de kosten bij gecontracteerde zorgverlener
  • 65% van de nota tot maximaal 65% van de kosten bij niet-gecontracteerde zorgverlener
StartGeen vergoeding
Basic Geen vergoeding
ExtraGeen vergoeding


Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Eigen risico


Deze vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar. In 2018 is het verplicht eigen risico € 385,- per jaar. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerste met je verplichte eigen risico en daarna met je vrijwillig eigen risico.

Heb je je volledige eigen risico betaald? Dan vergoeden we de zorg tot tot het maximumbedrag waarvoor je bent verzekerd.

Lees meer over het eigen risico

Waar kun je terecht?

Op zoek naar een leverancier die een contract met ons heeft? Vind een geschikte leverancier External link in jouw buurt.

Je kunt jouw selectie verfijnen op: insulinepompen.


Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan moet je vooraf altijd toestemming (een akkoordverklaring) bij ons aanvragen. Dit doe je door een e-mail te sturen naar: mbz.hulpmiddelen@cz.nl. Stuur hierbij de medische diagnose van jouw behandelend arts en een offerte van de leverancier mee. En heb je een reserve-insulinepomp nodig? Dan moet je ook eerst een akkoordverklaring bij ons aanvragen.


Heb je geen goed hulpmiddel meer? Neem dan contact op met de leverancier waar wij afspraken mee hebben gemaakt. De leverancier beoordeelt dan of je in aanmerking komt voor een nieuw hulpmiddel. Afhankelijk van het soort pomp, gaan deze vier tot zes jaar mee. Pompen gaan 4 tot 6 jaar mee, dit is afhankelijk van het soort pomp.


Als je de apparatuur leent en je hebt deze niet meer nodig, meldt je dit aan de leverancier en aan onze afdeling Medische Beoordelingen, telefoonnummer (013) 594 93 28. De apparatuur wordt dan weer bij je opgehaald.


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.