Gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorg in 2018

Met gecontracteerde zorgverleners heeft CZdirect afspraken gemaakt over kwaliteit en prijzen. Als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener of leverancier gaat, krijg je meestal minder vergoed.

De voordelen van gecontracteerde zorgverleners

CZdirect heeft ruim 45.000 zorgverleners en leveranciers gecontracteerd. Ga je naar een zorgverlener die met ons een contract heeft, dan heeft dat enkele grote voordelen.


Gecontracteerde zorgverleners

  • Goede tarieven door duidelijke afspraken
  • De beste zorg snel beschikbaar
  • Geen geld voorschieten: CZdirect betaalt de zorgverlener

Niet-gecontracteerde zorgverleners

  • Het kan zijn dat je minder vergoed krijgt
  • Geen afspraken over kwaliteit en beschikbaarheid
  • Je betaalt de nota zelf en declareert de kosten bij ons

Vergoeding niet-gecontracteerde zorgverleners

Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener, dan is je vergoeding afhankelijk van de basisverzekering die je kiest.


Vergoeding 2018

  • 65% van de nota tot maximaal 65% van het gemiddeld afgesproken tarief

Bekijk de gemiddeld afgesproken tarieven:


Bekijk de voorwaarden en reglementen


Is je zorgverlener of leverancier gecontracteerd?

Wil je weten of je zorgverlener gecontracteerd is? Of zoek je een gecontracteerde zorgverlener bij jou in de buurt? In de Zorgvinder vind je eenvoudig wat je zoekt.


Vind een zorgverlener of leverancier bij jou in de buurt

Mogelijk geen vergoeding als je zorgverlener niet in de Zorgvinder staat

Staat je zorgverlener of leverancier niet in de Zorgvinder? Neem dan contact met ons op. Het kan namelijk zijn dat de zorgverlener niet erkend wordt. Als dit zo is, krijg je de zorg van deze zorgverlener niet vergoed.

Afspraken over kwaliteit en beschikbaarheid van zorg

Bij CZdirect vinden we dat goede zorg bereikbaar en betaalbaar moet zijn voor iedereen. Elk jaar maken we opnieuw afspraken met zorgverleners die goede en betaalbare zorg leveren. Dit doen we om de beste zorg beschikbaar te maken en de premie betaalbaar te houden. Bekijk de afspraken over kwaliteit en bereikbaarheid van de zorg.


Om je premie betaalbaar te houden, spreken we met vooral onze gecontracteerde ziekenhuizen, GGZ-instellingen en instellingen voor wijkverpleging een bedrag af dat zij per jaar maximaal kunnen besteden aan bepaalde behandelingen. Dit bedrag noemen we een omzetplafond.


Voor sommige behandelingen of aandoeningen gaan we nog verder en kopen we zorg selectief in: daar werken we alleen samen met gespecialiseerde zorgverleners. Hiervoor gelden specifieke kwaliteitseisen, zoals de aanwezigheid van een multidisciplinair team, of een minimaal aantal behandelingen (meer ervaring).