Vergoeding fysio- of oefentherapie vanaf 18 jaar

Wat krijg je vergoed voor fysio- of oefentherapie Cesar/Mensendieck bij tijdelijke klachten? Bekijk je maximale vergoeding.

Vanaf de 1e behandeling: alleen aanvullende verzekering

Je krijgt een vergoeding uit de aanvullende verzekering als je één van onderstaande aanvullende verzekeringen hebt. Het genoemde aantal behandelingen is een maximum. In overleg met je fysio- of oefentherapeut en eventueel je verwijzer bepaal je samen hoeveel behandelingen noodzakelijk zijn voor je aandoening.

Eigen bijdrage en eigen risico

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. Je betaalt ook geen eigen risico.

2018


Je hebt recht op de volgende vergoeding:

VerzekeringVergoeding
Basisverzekering

Geen vergoeding

StartGeen vergoeding
Basic 9 behandelingen per jaar
Extra18 behandelingen per jaar

Ga je voor jouw behandelingen naar een fysio- of oefentherapeut zonder contract? Dan krijg je hetzelfde aantal behandelingen vergoed als bij een gecontracteerde fysiotherapeut. De vergoeding is dan 65% van het tarief dat wij met gecontracteerde zorgverleners hebben afgesproken. De rest betaal je zelf.

Wanneer je naar een niet gecontracteerde zorgverlener gaat, vraag dan vooraf een akkoordverklaring bij ons aan.

Shockwavetherapie

Shockwavetherapie wordt niet vergoed. Soms zet een fysiotherapeut Shockwave in als onderdeel van een behandeling fysiotherapie. Voor zo'n behandeling fysiotherapie met Shockwave, vergoeden we alleen het bedrag dat je normaal ook vergoed zou krijgen voor fysiotherapie zonder Shockwave. Als er apart kosten voor het onderdeel Shockwave in rekening worden gebracht, betaal je die zelf.

Waar kun je terecht?

Op zoek naar een zorgverlener die een contract met ons heeft? Vind een geschikte zorgverlener External link in jouw buurt.


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.