Vergoeding fysio- of oefentherapie tot 18 jaar

Wat krijg je (of je kind) vergoed voor fysio- of oefentherapie Cesar/Mensendieck bij tijdelijke klachten? Bekijk je maximale vergoeding.

Eerste 9 plus 9 behandelingen: basisverzekering

Je krijgt de eerste 9 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Als de klacht nog niet verholpen is, vergoeden we 9 extra behandelingen. Het genoemde aantal behandelingen is een maximum. In overleg met je fysio- of oefentherapeut en eventueel je verwijzer bepaal je samen hoeveel behandelingen noodzakelijk zijn voor je aandoening.

Eigen bijdrage en eigen risico

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. Je betaalt ook geen eigen risico.

Ga je naar een niet-gecontracteerde therapeut? Dan betaal je een deel per behandeling zelf afhankelijk van je basisverzekering.

2018


Je hebt recht op de volgende vergoeding:

VerzekeringVergoeding
Basisverzekering

De eerste 9 plus 9 behandelingen per jaar;

  • bij gecontracteerde therapeut 100% van het afgesproken tarief
  • bij niet-gecontracteerde therapeut 65% van de nota tot maximaal 65% van het afgesproken tarief.
StartGeen vergoeding
Basic Geen vergoeding
ExtraGeen vergoeding

Shockwavetherapie

Shockwavetherapie wordt niet vergoed. Soms zet een fysiotherapeut Shockwave in als onderdeel van een behandeling fysiotherapie. Voor zo'n behandeling fysiotherapie met Shockwave, vergoeden we alleen het bedrag dat je normaal ook vergoed zou krijgen voor fysiotherapie zonder Shockwave. Als er apart kosten voor het onderdeel Shockwave in rekening worden gebracht, betaal je die zelf.

Waar kun je terecht?

Op zoek naar een zorgverlener die een contract met ons heeft? Vind een geschikte zorgverlener External link in jouw buurt.


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.