Vergoeding fysiotherapie en oefentherapie vanaf 18 jaar

Wat krijg je vergoed voor fysiotherapie of oefentherapie Cesar/Mensendieck vanaf 18 jaar? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Heb je lichamelijke klachten door een functiestoornis of verkeerde lichaamshouding? Vanaf 18 jaar krijg je uit de basisverzekering je fysio- of oefentherapie Cesar/Mensendieck vergoed vanaf de 21e behandeling als jouw aandoening voorkomt op de lijst met aandoeningen die door de overheid is vastgesteld. Deze vergoeding is per indicatie.


Vergoeding uit je aanvullende verzekering
Je krijgt een vergoeding voor fysio- of oefentherapie Cesar/Mensendieck uit jouw aanvullende verzekering. Je kunt deze vergoeding gebruiken voor fysio- of oefentherapie Cesar/Mensendieck die je niet vergoed krijgt uit de basisverzekering, omdat jouw aandoening niet voorkomt op de lijst met aandoeningen, of om (een deel van) de eerste 20 behandelingen te betalen als jouw aandoening wel voorkomt op deze lijst. Ook vergoeden wij psychosomatische fysiotherapie en psychosomatische oefentherapie uit de aanvullende verzekering.

2017

Je hebt recht op de volgende vergoeding:
VerzekeringVergoeding
Basisverzekering
  • 100% bij gecontracteerde zorgverlener vanaf 21e behandeling.
  • 65% van de nota tot maximaal 65% van het afgesproken tarief* bij een niet-gecontracteerde zorgverlener vanaf 21e behandeling.
StartGeen vergoeding
Basic 9 behandelingen per jaar
Extra18 behandelingen per jaar

* Het afgesproken tarief is het gemiddelde tarief dat wij bij gecontracteerde zorgverleners / leveranciers betalen voor de zorg die je krijgt of het hulpmiddel dat je krijgt of leent. Je vindt de verschillende tarievenlijsten hier.


Ga je voor jouw behandelingen naar een fysio- of oefentherapeut zonder contract? Dan krijg je hetzelfde aantal behandelingen vergoed als bij een gecontracteerde fysiotherapeut. De vergoeding is dan 65% van het tarief dat wij met gecontracteerde zorgverleners hebben afgesproken. De rest betaal je zelf.

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Eigen risico

In 2017 is het verplicht eigen risico € 385,- per jaar.

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerst met je verplichte eigen risico en daarna met je vrijwillig eigen risico.


Als je het eigen risico voldaan hebt, wordt deze zorg uit jouw verzekering vergoed. Zijn de totale kosten hoger, dan krijg je deze vergoed tot het maximumbedrag waarvoor je bent verzekerd. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.

Waar kun je terecht?

Op zoek naar een zorgverlener die een contract met ons heeft? Vind een geschikte zorgverlener External link in jouw buurt.


Je kunt je selectie verfijnen op: fysiotherapeut, manueel therapeut, oedeemtherapeut, huidtherapeut, oefentherapeut Cesar of Mensendieck.


Krijg je therapie vergoed uit de aanvullende verzekering? Dan kun je zonder verwijzing naar de fysiotherapeut of oefentherapeut. Voor fysiotherapie of oefentherapie die vergoed wordt uit de basisverzekering is wel een verwijzing nodig. Jouw fysiotherapeut of oefentherapeut wijst je hierop. Deze verwijzing is 1 jaar geldig. Hebt je hierna nog meer behandelingen nodig? Dan heb je een nieuwe verwijzing nodig. Je behandeling fysiotherapie of oefentherapie moet binnen drie maanden na afgifte van de verwijzing starten, anders is de verwijzing niet meer geldig.


Ga je naar een fysiotherapeut waar wij geen afspraken mee hebben gemaakt en krijg je een vergoeding uit de basisverzekering? Dan moet je altijd vooraf een akkoordverklaring bij ons aanvragen. Je doet dit door de medische diagnose van jouw behandelend arts te mailen naar: mbz@cz.nl.


Ga je naar een fysiotherapeut omdat je de ziekte van Parkinson hebt? Wij hebben contracten met fysiotherapeuten die hierin zijn gespecialiseerd. Zij weten meer over de ziekte van Parkinson waardoor je een betere behandeling krijgt. We adviseren je daarom direct te starten bij een gecontracteerde fysiotherapeut voor de indicatie Parkinson. Heb je hulp of advies nodig bij het kiezen van jouw fysiotherapeut? Neem dan contact met ons op.


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.