Vergoeding fysiotherapie en oefentherapie tot 18 jaar

Wat krijg je vergoed voor fysiotherapie of oefentherapie Cesar/Mensendieck tot 18 jaar? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Via de basisverzekering krijg je tot je 18e jaar een vergoeding vanaf de 1e behandeling als je aandoening voorkomt op de lijst die door de overheid is vastgesteld, soms tot een bepaald maximum. Voor aandoeningen die niet voorkomen op deze lijst krijg je een vergoeding tot maximaal 9 behandelingen en eventueel 9 behandelingen extra.

2017

Je hebt recht op de volgende vergoeding:

VerzekeringVergoeding
Basisverzekering CZdirect
  • 100% bij gecontracteerde zorgverlener
  • 65% van de nota tot maximaal 65% van het afgesproken tarief* bij niet-gecontracteerde zorgverlener
StartGeen vergoeding
Basic Geen vergoeding
ExtraGeen vergoeding

* Het afgesproken tarief is het gemiddelde tarief dat wij bij gecontracteerde zorgverleners / leveranciers betalen voor de zorg die je krijgt of het hulpmiddel dat je krijgt of leent. Bekijk de verschillende tarievenlijsten.

Eigen bijdrage en eigen risico

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. Je betaalt ook geen eigen risico.

Waar kun je terecht?

Op zoek naar een zorgverlener die een contract met ons heeft? Vind een geschikte zorgverlener External link in jouw buurt.

Je kunt je selectie verfijnen op: fysiotherapeut, manueel therapeut, oedeemtherapeut, huidtherapeut, oefentherapeut Cesar of Mensendieck.


Je hebt altijd een verwijzing nodig van je huisarts of medisch specialist. Deze verwijzing is 1 jaar geldig. Heb je hierna nog meer behandelingen nodig? Dan heb je een nieuwe verwijzing nodig. Je behandeling moet binnen 3 maanden na afgifte van je verwijzing starten, anders is de verwijzing niet meer geldig.


Ga je naar een fysiotherapeut waar wij geen afspraken mee hebben gemaakt en krijg je een vergoeding uit de basisverzekering? Dan moet je altijd vooraf een akkoordverklaring bij ons aanvragen. Je doet dit door de medische diagnose van jouw behandelend arts te mailen naar: mbz@cz.nl.


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.