Vergoeding depressie preventie

Wat krijg je vergoed voor preventie bij depressie klachten en paniekklachten? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Preventie voor (lichte) depressie klachten en paniekklachten krijg je vergoed als je een verwijzing hebt van jouw (huis) uit jouw basisverzekering. Bij preventie voor (lichte) depressie klachten en paniekklachten krijg je hulp van een zorgverlener om deze klachten onder controle te krijgen.

2017

Je hebt recht op de volgende vergoeding:

VerzekeringVergoeding
Basisverzekering CZdirect
  • 100% bij gecontracteerde zorgverlener
  • 65% van de nota tot maximaal 65% van het afgesproken tarief* bij niet-gecontracteerde zorgverlener
StartGeen vergoeding
Basic Geen vergoeding
ExtraGeen vergoeding

* Het afgesproken tarief is het gemiddelde tarief dat wij bij gecontracteerde zorgverleners / leveranciers betalen voor de zorg die je krijgt of het hulpmiddel dat je krijgt of leent. Bekijk de verschillende tarievenlijsten.

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Eigen risico

In 2017 is het verplicht eigen risico € 385,- per jaar.

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerst met je verplichte eigen risico en daarna met je vrijwillig eigen risico.


Als je het eigen risico voldaan hebt, wordt deze zorg uit jouw verzekering vergoed. Zijn de totale kosten hoger, dan krijg je deze vergoed tot het maximumbedrag waarvoor je bent verzekerd. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.

Waar kun je terecht?

Op zoek naar een zorgverlener die een contract met ons heeft? Vind een geschikte zorgverlener External link in jouw buurt.


Je kunt je selectie verfijnen op: huisarts, ziekenhuis, gezondheidszorg psycholoog en/of fysiotherapeut.


Ga je naar een gezondheidszorg (GZ) psycholoog? Jouw behandeling kan dan ook vallen onder geestelijke gezondheidszorg basis GGZ. Jouw psycholoog kan je hier meer uitleg over geven.


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.