Vergoeding daisy-apparatuur

Wat krijg je vergoed voor daisy apparatuur? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

De Daisyspeler krijg je vergoed uit jouw basisverzekering. Met het zogenoemde digital audiobased information system (daisy) kun je een digitaal ingesproken boek afluisteren. De daisyspeler is een draagbare cd-romspeler die niet kan worden vervangen door een reguliere cd-romspeler.


Je kunt voor vergoeding van daisy-apparatuur in aanmerking komen als je visueel gehandicapt, motorisch gehandicapt of dyslectisch bent en geen boek of tijdschrift kunt lezen.

2018

Je hebt recht op de volgende vergoeding:

VerzekeringVergoeding
Basisverzekering CZdirect
  • 100% van de kosten bij gecontracteerde zorgverlener
  • 65% van de nota tot maximaal 65% van de kosten bij niet-gecontracteerde zorgverlener
StartGeen vergoeding
Basic Geen vergoeding
ExtraGeen vergoeding


Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Eigen risico


Deze vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar. In 2018 is het verplicht eigen risico € 385,- per jaar. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerste met je verplichte eigen risico en daarna met je vrijwillig eigen risico.

Heb je je volledige eigen risico betaald? Dan vergoeden we de zorg tot tot het maximumbedrag waarvoor je bent verzekerd.

Lees meer over het eigen risico

Waar kun je terecht?

Op zoek naar een leverancier die een contract met ons heeft? Vind een geschikte leverancier External link in jouw buurt.

Je kunt de selectie verfijnen op: hulpmiddelen, daisy-spelers.


Bestel je daisyapparatuur voor motorisch gehandicapten of dyslectici? Dan moet je vooraf altijd een akkoordverklaring bij ons aanvragen. Dit doe je door je aanvraag te e-mailen naar: mbz.hulpmiddelen@cz.nl. Daarbij stuur je mee:


  • de medische diagnose van de arts die je behandelt, waarin is aangegeven wat jouw lichamelijke beperkingen zijn en welke voorziening nodig is.
  • bij een aanvraag in verband met dyslexie moet je een verklaring meesturen van een GZ-psycholoog of orthopedagoog.
  • een offerte van jouw leverancier.

Dit hulpmiddel wordt jouw eigendom. Wil je de daisyapparatuur laten vervangen? Jouw leverancier moet dan een toelichting op de reden van vervanging in het dossier opnemen. Als jouw aanvraag afwijkt van je vorige aanvraag, heb je ook een schriftelijke toelichting van jouw arts nodig.


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.