Vergoeding coloscopie bevolkingsonderzoek darmkanker

Wat krijg je vergoed voor een coloscopie na deelname aan het bevolkingsonderzoek darmkanker? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.


In 2017 worden mensen die geboren zijn in 1942, 1944, 1946, 1948, 1950, 1952, 1954, 1956, 1958 en 1960 uitgenodigd voor het bevolkingsonderzoek darmkanker.

Wat krijg je vergoed?

Je hebt meegedaan aan het bevolkingsonderzoek darmkanker en krijgt een uitnodiging voor een coloscopie (inwendig darmonderzoek). De kosten van het bevolkingsonderzoek darmkanker worden vergoed door de overheid. De ontlastingtest die je thuis ontvangt, kost je niets.Lees meer over het bevolkingsonderzoek darmkanker op de website van RIVM External link


Als vervolgonderzoek voor een coloscopie nodig is, krijg je een vergoeding vanuit de basisverzekering.

2017

Je hebt recht op de volgende vergoeding:

VerzekeringVergoeding
Basisverzekering CZdirect
  • 100% bij gecontracteerde zorgverlener
  • 65% van de nota tot maximaal 65% van het afgesproken tarief* bij niet-gecontracteerde zorgverlener
StartGeen vergoeding
Basic Geen vergoeding
ExtraGeen vergoeding

* Het afgesproken tarief is het gemiddelde tarief dat wij bij gecontracteerde zorgverleners / leveranciers betalen voor de zorg die je krijgt of het hulpmiddel dat je krijgt of leent. Bekijk de verschillende tarievenlijsten.

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Eigen risico

U betaalt eigen risico als u een vervolgonderzoek nodig hebt. Als u uw volledige eigen risico hebt betaald, krijgt u alles vergoed tot het maximumbedrag waarvoor u bent verzekerd.
In 2017 is uw verplichte eigen risico € 385,- per jaar.

Waar kun je terecht?

Op zoek naar een zorgverlener die een contract met ons heeft? Vind een geschikte zorgverlener External link in jouw buurt.

Je kunt jouw selectie verfijnen op: Bevolkingsonderzoek darmkanker.


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.