Vergoeding coloscopie bevolkingsonderzoek darmkanker

Wat krijg je vergoed voor een coloscopie na deelname aan het bevolkingsonderzoek darmkanker? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.


In 2018 worden mensen die geboren zijn in 1943, 1959, 1961 en 1963 uitgenodigd voor het bevolkingsonderzoek darmkanker.


De mensen die geboren zijn in 1945, 1947, 1949, 1951, 1953, 1955 en 1957 ontvangen in 2018 net als in 2016 opnieuw een uitnodiging.

Wat krijg je vergoed?

Je hebt meegedaan aan het bevolkingsonderzoek darmkanker en krijgt een uitnodiging voor een coloscopie (inwendig darmonderzoek). De kosten van het bevolkingsonderzoek darmkanker worden vergoed door de overheid. De ontlastingstest die je thuis ontvangt, kost je niets.Lees meer over het bevolkingsonderzoek darmkanker op de website van RIVM External link


Als vervolgonderzoek voor een coloscopie nodig is, krijg je een vergoeding vanuit de basisverzekering.

2018

Je hebt recht op de volgende vergoeding:

VerzekeringVergoeding
Basisverzekering CZdirect
  • 100% van de kosten bij gecontracteerde zorgverlener
  • 65% van de nota tot maximaal 65% van de kosten bij niet-gecontracteerde zorgverlener
StartGeen vergoeding
Basic Geen vergoeding
ExtraGeen vergoeding


Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Eigen risico


Deze vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar. In 2018 is het verplicht eigen risico € 385,- per jaar. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerste met je verplichte eigen risico en daarna met je vrijwillig eigen risico.

Heb je je volledige eigen risico betaald? Dan vergoeden we de zorg tot tot het maximumbedrag waarvoor je bent verzekerd.

Lees meer over het eigen risico

Waar kun je terecht?

Op zoek naar een zorgverlener die een contract met ons heeft? Vind een geschikte zorgverlener External link in jouw buurt.

Je kunt jouw selectie verfijnen op: Bevolkingsonderzoek darmkanker.


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.