Vergoeding blindengeleidehond

Wat krijg je vergoed voor blindengeleidehond? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Een blindengeleidehond helpt je bij jouw mobiliteit of oriëntatie in het maatschappelijke verkeer. Je hebt een indicatie voor een blindengeleidehond als je blind bent of zo slechtziend dat je een hond nodig hebt. De medische indicatiestelling moet gebeuren door de Stichting Visio of Stichting Bartiméus. De blindengeleidehondenschool geeft de praktische indicatiestelling. U krijgt ook een tegemoetkoming voor de kosten van levensonderhoud en voor de (medische) verzorging van de blindengeleidehond. In 2018 is die tegemoetkoming maximaal € 1.044,- per jaar.

Een blindengeleidehond krijg je vergoed uit jouw basisverzekering.


Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je misschien niet alles vergoed. Lees meer over de vergoeding van niet-gecontracteerde zorg. In het Reglement Hulpmiddelen vindt je welke eisen wij stellen per vergoeding en aan leveranciers.

2018

Je hebt recht op de volgende vergoeding:

VerzekeringVergoeding
Basisverzekering CZdirect
  • 100% van de kosten bij gecontracteerde zorgverlener
  • 65% van de nota tot maximaal 65% van de kosten bij niet-gecontracteerde zorgverlener
StartGeen vergoeding
Basic Geen vergoeding
ExtraGeen vergoeding


Eigen bijdrage en eigen risico

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. Je betaalt ook geen eigen risico.

Waar kun je terecht?

Op zoek naar een leverancier die een contract met ons heeft? Vind een geschikte leverancier External link in jouw buurt.

Je kunt jouw selectie verfijnen op: blindengeleidehonden.


Jij of jouw leverancier moet toestemming (een akkoordverklaring) aan ons vragen. Stuur hierbij een medische diagnose en praktische indicatiestelling mee. Je kunt de aanvraag e-mailen naar: mbz.hulpmiddelen@cz.nl.


Als de blindengeleidehond niet meer geschikt is om zijn taak uit te voeren, kun je een verzoek indienen voor een nieuwe blindengeleidehond.


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.