Vergoeding bladomslagapparatuur

Wat krijg je vergoed voor bladomslagapparatuur? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Bladomslagapparatuur helpt een bladzijde om te slaan. Bijvoorbeeld door een arm met een plakstrip die wordt geactiveerd door een zuigblaas of licht bedienbare blaasbalgschakelaar, of met individueel aangepaste schakelaars of een Gewa-infraroodomgevingsbediening.

Bladomslagapparatuur krijg je vergoed uit je basisverzekering.

2018

Je hebt recht op de volgende vergoeding:

VerzekeringVergoeding
Basisverzekering CZdirect
  • 100% van de kosten bij gecontracteerde zorgverlener
  • 65% van de nota tot maximaal 65% van de kosten bij niet-gecontracteerde zorgverlener
StartGeen vergoeding
Basic Geen vergoeding
ExtraGeen vergoeding


Eigen bijdrage en eigen risico

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. Je betaalt ook geen eigen risico.

Waar kun je terecht?

Op zoek naar een leverancier die een contract met ons heeft? Vind een geschikte leverancier External link in jouw buurt.

Je kunt je selectie verfijnen op: bladomslagapparatuur.


Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan moet je altijd toestemming (een akkoordverklaring) aan ons vragen. Je doet dit door de medische diagnose van jouw specialist samen met een offerte van de leverancier te e-mailen: mbz.hulpmiddelen@cz.nl.


Heb je geen goed hulpmiddel meer? Neem dan contact op met een leverancier waar wij afspraken mee heeft gemaakt. De leverancier beoordeelt dan of je in aanmerking komt voor een nieuw hulpmiddel.


Je leent dit hulpmiddel. Als je de apparatuur niet meer nodig hebt, moet je dit melden aan de leverancier en aan de afdeling Medische Beoordelingen van CZdirect: mbz.hulpmiddelen@cz.nl. De apparatuur wordt dan weer bij jou opgehaald.


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.