Vergoeding bekkentherapie

Wat krijg je vergoed voor bekkentherapie? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Als je last hebt van het gebied bij jouw lage rug, bekken, buik en bekkenbodem, dan helpt de fysiotherapeut jou met speciale bekkentherapie.
Bekkenfysiotherapie krijg je vanuit jouw basisverzekering vergoed als je ouder dan 18 jaar bent én last hebt van urine-incontinentie.

2017

Je hebt recht op de volgende vergoeding:

VerzekeringVergoeding
Basisverzekering CZdirect
  • éénmalig 9 behandelingen alleen bij urine-incontinentie, 100% bij gecontracteerde zorgverlener
  • éénmalig 9 behandelingen alleen bij urine-incontinentie, 65% van de nota tot maximaal 65% van het afgesproken tarief* bij een niet-gecontracteerde zorgverlener
StartGeen vergoeding
Basic Geen vergoeding
ExtraGeen vergoeding


Heb je bekkentherapie nodig, maar voor een andere aandoening dan urine-incontinentie of zijn de behandelingen uit de basisverzekering niet voldoende? Dan valt dit onder de vergoeding voor fysiotherapie vanaf 18 jaar.

Voor kinderen jonger dan 18 jaar valt bekkentherapie onder de vergoeding fysiotherapie en oefentherapie.

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Eigen risico

In 2017 is het verplicht eigen risico € 385,- per jaar.

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerst met je verplichte eigen risico en daarna met je vrijwillig eigen risico.


Als je het eigen risico voldaan hebt, wordt deze zorg uit jouw verzekering vergoed. Zijn de totale kosten hoger, dan krijg je deze vergoed tot het maximumbedrag waarvoor je bent verzekerd. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.

Waar kun je terecht?

Voor bekkenbodemklachten heeft CZdirect alleen maar een contract met gespecialiseerde bekkenfysiotherapeuten. Zij weten meer over aandoeningen die te maken hebben met bekkenbodemklachten waardoor je een betere behandeling krijgt.


Op zoek naar een zorgverlener die een contract met ons heeft? Vind een geschikte zorgverlener External link in jouw buurt.

Je kunt je selectie verfijnen op: bekkenfysiotherapie.


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.