Vergoeding begeleidingsgesprek nieuw geneesmiddel

Wat krijg je vergoed voor begeleidingsgesprek nieuw geneesmiddel? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Het begeleidingsgesprek voor een nieuw geneesmiddel is de uitleg die jouw apotheek geeft als je een nieuw medicijn gaat gebruiken, een medicijn gaat gebruiken dat je langer dan 12 maanden niet hebt opgehaald bij de apotheek of een vervangend medicijn met een andere werkzame stof gaat gebruiken. Meer infromatie meer over de begeleidingsgesprekken.

Een begeleidingsgesprek voor een nieuw geneesmiddel wordt vergoed uit jouw basisverzekering.
Het begeleidingsgesprek krijg je vergoed als het medicijn is voorgeschreven door een arts en voor vergoeding in aanmerking komt.

2017

Je hebt recht op de volgende vergoeding:

VerzekeringVergoeding
Basisverzekering CZdirect
  • 100% bij gecontracteerde zorgverlener
  • 65% van de nota tot maximaal 65% van het afgesproken tarief* bij niet-gecontracteerde zorgverlener
StartGeen vergoeding
Basic Geen vergoeding
ExtraGeen vergoeding

* Het afgesproken tarief is het gemiddelde tarief dat wij bij gecontracteerde zorgverleners / leveranciers betalen voor de zorg die je krijgt of het hulpmiddel dat je krijgt of leent. Bekijk de verschillende tarievenlijsten.

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Eigen risico

In 2017 is het verplicht eigen risico € 385,- per jaar.

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerst met je verplichte eigen risico en daarna met je vrijwillig eigen risico.


Als je het eigen risico voldaan hebt, wordt deze zorg uit jouw verzekering vergoed. Zijn de totale kosten hoger, dan krijg je deze vergoed tot het maximumbedrag waarvoor je bent verzekerd. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.

Waar kun je terecht?

Op zoek naar een zorgverlener die een contract met ons heeft? Vind een geschikte zorgverlener External link in jouw buurt.

Je kunt jou selectie verfijnen op: apotheek of geneesmiddelen.


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.