Afspraken met zorgverleners

We willen de zorg in Nederland goed, betaalbaar en toegankelijk houden voor iederéén.

Goede en betaalbare zorg voor iedereen

CZdirect maakt afspraken met zorgverleners over de kwaliteit en prijs van hun zorg. Zo houden we goede zorg betaalbaar en toegankelijk voor al onze klanten. Die afspraken noemen we ‘zorginkoop’. Wat houdt dat nu in?


Wat is zorginkoop? External link

Waar wordt extra gelet op kwaliteit?

CZdirect gelooft dat je betere zorg krijgt als zorgverleners doen waar ze goed in zijn. Daarom maakt zij voor sommige aandoeningen alleen afspraken met gespecialiseerde zorgverleners.


Waarom we sommige zorg selectief inkopen External link

Wachttijden

Iedereen mag rekenen op goede zorg: snel en bereikbaar. Kijk welke afspraken CZdirect heeft gemaakt over wachttijden en bereikbaarheid.

Wat is een omzetplafond en wat betekent dat voor mij?

Elk jaar maken we met name met gecontracteerde ziekenhuizen, GGZ-instellingen en instellingen voor wijkverpleging afspraken over kwaliteit en kosten. En we spreken een omzetplafond af. Maar wat betekent dat nou precies?


Wat is een omzetplafond en wat betekent dat voor mij?

Wat is het diversiteitsbeleid van CZdirect?

Bij CZdirect is iedereen welkom: ziek of gezond en met verschillende levensbeschouwelijke- of geloofsovertuigingen en/of culturele achtergrond. Als je bij de keuze voor een zorgaanbieder rekening wil houden met jouw geloofsovertuiging of culturele achtergrond, dan is dat geen probleem. Het aanbod van contracteerde zorg door CZdirect is namelijk dusdanig breed, dat je in de meeste gevallen terecht kunt bij de zorgaanbieder van jouw keuze. Ben je op zoek naar een specifieke zorgverlener die volgens jouw geloofsovertuiging jou op de juiste manier kan behandelen, dan kun je contact op nemen met het CZ Zorgteam. Dit team zal je helpen met het vinden van een zorgverlener die past bij jouw persoonlijke situatie.