Vergoeding acnebehandeling

Wat krijg je vergoed voor acnebehandeling? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Heb je ernstige acne in het gezicht of de hals? Dan kan een arts vaststellen dat acnebehandeling bij een huidtherapeut of schoonheidsspecialist nodig is. Deze behandeling vergoeden we (deels) vanuit de aanvullende verzekering.

Heb je ernstige acne op andere plekken van jouw lichaam? Dan kan een arts vaststellen dat behandeling bij een dermatoloog in het ziekenhuis nodig is. Dit vergoeden wij vanuit de basisverzekering.

2018


VerzekeringVergoeding
Basisverzekering CZdirect

Geen vergoeding

StartGeen vergoeding
Basic € 230,- per jaar
Extra€ 230,- per jaar

Eigen bijdrage en eigen risico

Voor een behandeling bij een huidtherapeut of schoonheidsspecialist betaal je geen wettelijke eigen bijdrage of eigen risico.

Ga je naar een dermatoloog? Dan verrekenen wij jou vergoeding met het eigen risico, behalve als de dermatoloog is aangesloten bij een huisartsenpraktijk.

Waar kun je terecht?

Op zoek naar een zorgverlener die een contract met ons heeft? Vind een geschikte zorgverlener External link in jouw buurt.

Je kunt je selectie verfijnen op: acne. Vanuit daar kun je jou selectie verfijnen naar: gezichtsbehandeling of dermatologie. Onder gezichtsbehandeling valt een huidtherapeut en schoonheidsspecialist. Een dermatoloog vind je onder dermatologie.


Je kiest zelf een huidtherapeut of een schoonheidsspecialist die staat ingeschreven bij de organisatie ANBOS met de specialisatie acné. Je hebt een verwijzing nodig van een arts.


Vanaf 2018 vergoeden we een acnebehandeling met laser bij de schoonheidsspecialist alleen als dit gebeurt onder verantwoordelijkheid van een dermatoloog of huidtherapeut.

Hoe snel kan je terecht bij: huidtherapie?

Je kunt binnen 5 werkdagen bij een huidtherapeut terecht.


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.