Vragen over je zorg en vergoeding

Hoe werkt het hinderpaalcriteruim?

Wat is het hinderpaalcriterium

Kies je voor een zorgverlener die geen contract met ons heeft? Dan vergoeden wij 65% van de kosten. Je betaalt dus zelf het verschil van 35%. Kun je dit niet betalen? En kun je daardoor niet naar de zorgverlener van jouw keuze? Dan noemen we dat een hinderpaal (artikel 13 uit de Zorgverzekeringswet, zie ook onze voorwaarden artikel A.20.). Je kunt dan een verzoek indienen voor een extra vergoeding van maximaal 10%.


Hoe dien je een beroep in?

Vertel ons waarom de lagere vergoeding voor jou een probleem (hinderpaal) vormt. Mail je onderbouwing naar mb.hpc@cz.nl of stuur deze per post: CZdirect, Postbus 90152, 5000LD Tilburg t.a.v. afdeling Medische beoordelingen. Situaties zijn niet te vergelijken, daarom beoordelen we ze individueel. Binnen 4 weken krijg je van ons een schriftelijke reactie. Heb je liever meteen hulp of advies bij het vinden van een gecontracteerde zorgverlener? Vind en vergelijk de beste zorg of bel met onze zorgadviseurs: (013) 594 91 10.

Wat is een behandelindex en spiegelinformatie?

De behandelindex geeft aan hoe de praktijk van een paramedisch zorgverlener zoals een fysiotherapeut presteert vergeleken met andere praktijken. Wat betekent de behandelindex voor jou?
Lees alles over de behandelindex en spiegelinformatie.