Vergoeding uitleenhulpmiddelen voor kortdurend gebruik

Wat krijg je vergoed als je hulpmiddelen voor een korte tijd huurt? Bekijk de vergoeding voor uitleenhulpmiddelen in de zorgverzekeringen van CZdirect.

Wat krijg je vergoed?

Heb je een medische ingreep gehad waardoor je dagelijkse activiteiten tijdelijk niet zelf kunt doen? Dan krijg je een vergoeding voor uitleenhulpmiddelen, zoals:


  • Toiletstoel
  • Bedtafel
  • Drempelhulp
  • Douchestel
  • Rugsteun


Bekijk de complete lijst van uitleenhulpmiddelen

2017

Je hebt recht op de volgende vergoeding:

VerzekeringVergoeding
Basisverzekering CZdirect
  • 100% bij gecontracteerde zorgverlener
  • 65% van de nota tot maximaal 65% van het afgesproken tarief* bij niet-gecontracteerde zorgverlener
StartGeen vergoeding
Basic Geen vergoeding
ExtraGeen vergoeding

* Het afgesproken tarief is het gemiddelde tarief dat wij bij gecontracteerde zorgverleners / leveranciers betalen voor de zorg die je krijgt of het hulpmiddel dat je krijgt of leent. Bekijk de verschillende tarievenlijsten.


De vergoeding krijgt u als u naar een leverancier gaat waarmee we afspraken hebben gemaakt over kwaliteit en prijzen.

Eigen bijdrage en eigen risico

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. Je betaalt ook geen eigen risico.

Waar kun je terecht?

Op zoek naar een leverancier die een contract met ons heeft? Vind een geschikte leverancier External link in jouw buurt.


Als de leverancier van jouw keuze geen overeenkomst met ons heeft, dan moet je een akkoordverklaring aanvragen bij ons. Je doet dit door de medische diagnose van jouw specialist samen met een offerte van de leverancier per mail naar ons te sturen.


Je leent dit hulpmiddel voor maximaal 26 weken. Heb je het hulpmiddel langer of zelfs voortaan altijd nodig? Neem contact op met jouw leverancier.


Heb je het hulpmiddel niet meer nodig? Meld aan je leverancier of onze afdeling Medische Beoordelingen en Zorgservice dat je jouw hulpmiddel niet meer nodig hebt. Die wordt dan opgehaald.


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.