Vergoeding pruik

Wat krijg je vergoed voor een pruik? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Je hebt recht op een vergoeding voor haarwerk of pruik bij langdurige, gehele of gedeeltelijke kaalhoofdigheid als gevolg van een medische aandoening of behandeling. Als het haarwerk of de pruik duurder is dan de maximale vergoeding, moet je de rest zelf betalen. Dit heet een eigen bijdrage.


Klassieke mannelijke kaalheid is geen medische aandoening zoals hier bedoeld. Als deze vorm van kaalhoofdigheid voorkomt bij vrouwen, dan is het wel een medische aandoening. Een pruik of haarwerk komt dan wel voor een (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking.

2017

Je hebt recht op de volgende vergoeding:

VerzekeringVergoeding
Basisverzekering CZdirect
  • 100% bij gecontracteerde leverancier tot maximaal €419,50.
  • 65% tot maximaal € 272,03 (dit is 65% van het afgesproken tarief)* bij niet-gecontracteerde zorgverlener.
StartGeen vergoeding
Basic Geen vergoeding
ExtraGeen vergoeding

* Het afgesproken tarief is het gemiddelde tarief dat wij bij gecontracteerde zorgverleners / leveranciers betalen voor de zorg die je krijgt of het hulpmiddel dat je krijgt of leent. Je vindt de verschillende tarievenlijsten hier.

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Als het haarwerk duurder is dan de wettelijke vergoeding kun je wel voor extra kosten komen te staan.

Eigen risico

In 2017 is het verplicht eigen risico € 385,- per jaar.

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerst met je verplichte eigen risico en daarna met je vrijwillig eigen risico.


Als je het eigen risico voldaan hebt, wordt deze zorg uit jouw verzekering vergoed. Zijn de totale kosten hoger, dan krijg je deze vergoed tot het maximumbedrag waarvoor je bent verzekerd. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.

Waar kun je terecht?

Op zoek naar een leverancier die een contract met ons heeft? Vind een geschikte leverancier External link in jouw buurt.

Je kunt de selectie verfijnen op: haar en pruik.


Voordelen als je naar een gecontracteerde leverancier gaat:

  • Je hebt recht op één haarstuk of andere hoofdbedekking per jaar
  • De leveranciers van haarwerken en pruiken hebben een diploma van de kappersopleiding
  • De leveranciers kunnen alle soorten haarwerken leveren in verschillende merken en modellen
  • Je kunt binnen 5 werkdagen bij een leverancier terecht voor een intake gesprek
  • Confectie haarwerken worden binnen 2 werkdagen na bestelling bij je aangemeten. Maatwerk wordt binnen 12 weken na bestelling bij je aangemeten
  • Je hebt een garantie van 12 maanden op een haarwerk van echt haar of cyberhaar bij dagelijks gebruik.

Ga je naar een gecontracteerde leverancier? Dan heb je alleen een voorschrift nodig van de medisch-specialist, waarin staat welke voorziening je nodig hebt. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan moet je vooraf altijd een akkoordverklaring bij ons aanvragen.


Dit hulpmiddel wordt jouw eigendom. Heb je geen goed hulpmiddel meer? Neem dan contact op met een leverancier waar wij afspraken mee hebben gemaakt. De leverancier beoordeelt dan of je in aanmerking komt voor een nieuw hulpmiddel. Bij dagelijks gebruik gaat een haarwerk of pruik minimaal één jaar mee, als je deze natuurlijk goed verzorgt.


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.