Oncologische nazorg

Wat krijg je vergoed voor oncologische nazorg? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.


Deze vergoeding blijft gelijk in 2017.


Wat krijg je vergoed?

Door de ziekte en de behandeling van kanker kun je last krijgen van klachten als minder conditie, vermoeidheid, pijn of angst. Oncologische nazorg kan je helpen te herstellen, de klachten te verminderen en het dagelijks functioneren te verbeteren.


Je kunt oncologische nazorg vergoed krijgen vanuit je aanvullende verzekering.


Je krijgt een vergoeding als de oncologische nazorg is voorgeschreven door jouw medisch specialist of huisarts en je naar een instelling gaat die een contract heeft met CZ. Je krijgt geen vergoeding voor je reiskosten, vervoerskosten of verblijfkosten.


VerzekeringVergoeding
Basisverzekering CZdirect

Geen vergoeding

Start€ 900,- per jaar
Basic € 900,- per jaar
Extra€ 900,- per jaar

VerzekeringVergoeding
Basisverzekering CZdirect

Geen vergoeding

Start€ 900,- per jaar
Basic € 900,- per jaar
Extra€ 900,- per jaar

Eigen bijdrage en eigen risico

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. Je betaalt ook geen eigen risico.

Waar kun je terecht?

Op zoek naar een zorgverlener die een contract met ons heeft? Vind een geschikte zorgverlener External link in jouw buurt.


Je kunt zoeken op Oncologisch Nazorgprogramma.


De stichting Herstel & Balans is per 1 januari 2016 gestopt. CZ heeft toch nog bij een (beperkt) aantal aanbieders het voormalige Herstel & Balans-programma kunnen contracteren voor 2016.


Omdat niet alle instellingen meer zo’n programma aanbieden, kan het zijn dat je wat verder moet reizen voor het volgen van het oncologisch nazorgprogramma. We kunnen ons voorstellen dat dat belastend voor je is. Daarom bieden we je een alternatief in de vorm van een Oncologisch Beweegprogramma. Dit kun je volgen bij een fysiotherapeut bij jou in de buurt.


Wil je hier meer over weten? Bel dan met de Zorgadviseurs van het CZ Zorgteam. Zij staan van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:30 uur voor je klaar en zijn bereikbaar op (013) 594 9110 (lokaal tarief).


disclaimer
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk jouw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten en reglementen.


Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn CZ External link.