Vragen over tarievenlijst

Waarom publiceert CZdirect deze prijslijst?

De roep om transparantie in zorg is enorm. Verschillende partijen waaronder belangenverenigingen en de politiek vragen onder meer zorgverzekeraars om inzicht in de tarieven. En ook wij vinden dat je mag weten wat je zorg kost. Zodat je overwogen keuzes kunt maken en weet waar je aan toe bent.Let wel op, deze prijslijst geeft alleen inzicht in de tarieven. Het zegt dus niets over de kwaliteit van de ziekenhuizen en de zorg die zij leveren.In de lijst zie je de prijzen van 2016 die CZ op dit moment heeft afgesproken. Het kan voorkomen dat prijzen van ziekenhuizen nog ontbreken of tussentijds wijzigen. We zullen daarom onze prijslijst regelmatig van een update voorzien.

Waarom verschillen de tarieven voor een behandeling soms per ziekenhuis?

Zorgverzekeraars onderhandelen met de ziekenhuizen over de prijzen per behandeling. Dat kan ervoor zorgen dat de prijzen van de behandelingen niet overal hetzelfde zijn. Daarom is het belangrijk dat je vooraf weet naar welk ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum je wilt gaan.

Wat moet ik doen als ik wil weten wat een behandeling mij gaat kosten?

Het is belangrijk om precies te weten welke behandeling je krijgt. Je kunt, zeker voor veelvoorkomende behandelingen, de declaratiecode van het behandeltraject (ook wel bekend onder de oude naam DBC) opvragen bij het ziekenhuis. Met die code vind je in deze lijst de kosten voor de behandeling in het ziekenhuis of ZBC van jouw keuze.Soms is nog niet duidelijk welke behandeling je precies krijgt. Dan kunnen de kosten niet vooraf bepaald worden.Weet je niet om welke behandelcode het gaat? Kunt je jouw behandeling niet vinden? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze Klantenservice.