Vragen over medicijnen

Welke anticonceptiepil krijg ik?
Een anticonceptiemiddel (zoals de pil) valt onder het voorkeursbeleid geneesmiddelen. Dit betekent dat de huisarts op het recept geen merknaam schrijft, maar alleen de werkzame stof die in het middel zit. De apotheek geeft dan het middel mee waarover met CZdirect afspraken zijn gemaakt. Het voorkeursbeleid wordt gevoerd voor een aantal medicijnen met dezelfde samenstelling (werkzame stof) maar met verschil in prijs.
Hoe veilig is het online bestellen van medicijnen bij Mijnmedicijnonline.nl?
Online bestellen bij Mijnmedicijnonline.nl is betrouwbaar en veilig, waarbij je privacy gegarandeerd is. Mijnmedicijnonline.nl is de internetapotheek van LLOYDS Apotheken, een keten van kwalitatief hoogwaardige apotheken door heel Nederland.
Is de bezorging van medicijnen door Mijnmedicijnonline.nl gratis?
Medicijnen op recept zijn gratis. Voor medicijnen en hulpmiddelen zonder recept rekent Mijnmedicijneonline.nl verzendkosten.
Bij besteding onder € 25,- zijn de verzendkosten € 4,95.
Bij besteding tussen € 25,- en € 50,- zijn de verzendkosten € 2,95.
Bij besteding boven € 50,- is de levering gratis.

Als je zowel medicijnen als hulpmiddelen hebt besteld, dan betaal je voor je bestelling geen verzendkosten.
Moet ik medicijnen bestellen via Mijnmedicijnonline.nl of kan ik ook naar een gewone apotheek gaan?
Medicijnen kun je bestellen via Mijnmedicijnonline.nl, maar dit is niet verplicht. Je kunt dus ook naar de apotheek bij jou in de buurt gaan.
Wat als ik met spoed een medicijn nodig heb, of een medicijn met magistrale bereiding?
Heb je met spoed medicijnen nodig (moet je ze dezelfde dag of de volgende dag al gebruiken)? Of heb je een medicijn met magistrale bereiding nodig (deze worden in de apotheek bereid en niet voorverpakt verkocht), dan is bestellen via Mijnmedicijnonline.nl niet zo handig. Je kunt ze dan het beste ophalen bij een gewone apotheek.