Kies je eigen zorgverzekering

Nu je 18 wordt, ben je zelf verantwoordelijk voor je zorgverzekering. Op deze pagina vind je extra uitleg.

Tot nu toe was je via je ouders verzekerd. Nu je 18 wordt, kun je ervoor kiezen om een eigen zorgverzekering af te sluiten óf via je ouders verzekerd te blijven. Je zorgverzekering gaat dan in vanaf de 1e van de maand volgend op je 18e verjaardag.


Direct aanmelden

Goedkope basisverzekering van CZdirect

Ook al ben je kerngezond, toch ben je in Nederland verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. De belangrijkste zorg is opgenomen in de verplichte basisverzekering. Zoals een bezoek aan de huisarts of opname in het ziekenhuis.

Eigen risico

Iedereen in Nederland die 18 jaar of ouder is, heeft een verplicht eigen risico van € 385,- in 2017. Als je zorg krijgt die we vergoeden uit de basisverzekering, verrekenen we deze kosten eerst met je eigen risico. Kosten van een huisarts vallen niet onder het eigen risico, maar de kosten van een specialist, ziekenhuis en medicijnen wel.

Je kunt kiezen voor een eigen risico van € 885,-. In plaats van
€ 102,35 betaal je dan maar € 82,85 per maand voor je basisverzekering. Dit betekent wel dat je meer moet bijbetalen als je zorg krijgt die we vergoeden uit de basisverzekering. Als je verwacht weinig zorgkosten te maken, is het voor jou interessant om te kiezen voor een hoger eigen risico. Je eigen risico gaat in vanaf de 1e van de maand volgend op je 18e verjaardag.

CZdirect biedt 3 aanvullende verzekeringen

Als je voor meer zorg verzekerd wilt zijn, kun je bij CZdirect een aanvullende verzekering afsluiten. Je kunt kiezen uit:

 • Aanvullende verzekering Start (€ 1,95 p/m)

  Aanvullende verzekering Start (€ 1,95 p/m)

  In de aanvullende verzekering Start zitten vergoedingen voor gebeurtenissen die iedereen kunnen overkomen, maar die niemand verwacht. Zoals spoedeisende zorg in het buitenland of een behandeling bij de tandarts na een ongeval.

 • Aanvullende verzekering Basic (€ 6,00 p/m)

  Aanvullende verzekering Basic (€ 6,00 p/m)

  Naast zorg die je echt niet verwacht nodig te hebben, zitten er in de Basic ook vergoedingen voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en brillen en contactlezen.

 • Aanvullende verzekering Extra (€ 15,00 p/m)

  Aanvullende verzekering Extra (€ 15,00 p/m)

  Hou je van zekerheid? Met het Extra-pakket krijg je extra hoge vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie, bril of lenzen en alternatieve geneeswijzen.

En 2 tandartsverzekeringen

Kom je regelmatig bij de tandarts? Kies dan voor een tandartsverzekering:

 • Aanvullende verzekering Tand 1 (€ 8,20 p/m)
  De aanvullende verzekering Tand 1 vergoedt 75% van je tandartskosten tot € 250,- per jaar.
 • Aanvullende verzekering Tand 2 (€ 14,65 p/m)
  De aanvullende verzekering Tand 2 vergoedt 75% van je tandartskosten tot € 500,- per jaar.

Weet je niet zeker welk pakket het best bij jou past?

Doe dan onze test!

Of bekijk alle pakketten op een rij.

Extra’s van CZdirect

De extra’s van CZdirect:

 • Declareer je rekening online of via je smartphone met de CZdirect Declareren app. Wij betalen je rekening binnen 10 dagen terug.
 • Stel online vragen aan een e-deskundige zoals een (sport) fysiotherapeut of een SOA-deskundige.
 • Bij een eigen risico van € 385,- kun je ervoor kiezen om dit bedrag gespreid in 10 termijnen te betalen. Voordeel hiervan is dat je het bedrag niet in één keer terug hoeft te betalen na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname.

Aanmelden of wijzigingen doorgeven

 • Wil je je eigen CZdirect verzekering afsluiten? Meld je dan nu aan.
 • Ben je nu via je ouders bij CZdirect verzekerd en wil je bij hen op de polis blijven staan, maar wel een andere aanvullende verzekering of een ander eigen risico? Geef dit dan aan ons door via Mijn CZ External link of laat je ouders dit doen.
 • Kom je er niet uit? Bel dan naar CZdirect Klantenservice via (013) 593 84 00.
 • Wil je niets veranderen? Dan hoef je ook niets aan ons door te geven.